Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rovanperä v druhé etapě Estonské rallye ještě navýšil svůj náskok

Finský jezdec Kalle Rovanperä s toyotou míří za obhajobou vítězství v Estonské rallye. Vedoucí muž mistrovství světa vyhrál sedm z devíti rychlostních zkoušek a po druhé etapě má na týmového kolegu Brita Elfyna Evanse náskok 29 sekund.

Kalle Rovanperä na Estonské rallye
zdroj: ČTK/ZUMA/Nikos Katikis/Dppi

Třetí je stále domácí Ott Tänak. Předloňský vítěz soutěže a mistr světa z roku 2019 ztrácí na Rovanperäho už 1:11,5 minuty.

O jedno místo na čtvrtou příčku si polepšil Belgičan Thierry Neuville, který je nejbližším pronásledovatelem jednadvacetiletého Fina v průběžném pořadí světového šampionátu. Na lídra soutěže má manko 2:20 minuty.

Rovanperä útočí v sedmé letošní soutěži na páté vítězství, kterým by opět navýšil svůj náskok 65 bodů v čele hodnocení MS. V neděli jsou na programu závěrečné čtyři rychlostní zkoušky.

Estonská rallye - po 2. etapě:

1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 2:07:53,0, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -29,1, 3. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -1:11,5, 4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -2:20,3, 5. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -3:43,0, 6. Fourmaux, Coria (Fr./Ford Puma) -3:53,9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články