Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Rovanperä navázal na loňský triumf v Estonsku a dál dominuje letošní rallye

Prvenství v Estonské rallye obhájil finský pilot Kalle Rovanperä a ovládl pátou ze sedmi soutěží letošního mistrovství světa. Jednadvacetiletý jezdec směřuje suverénně za titulem světového šampiona, v čele pořadí má krátce po polovině sezony velký náskok 83 bodů.

Kalle Rovanperä
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nikos Katikis
Je nám líto, video expirovalo.
Rovanperä nadále exceluje v letošním rallye

Rovanperä se na šotolinových tratích v okolí Tartu ujal vedení v závěru páteční úvodní etapy a první příčku už neopustil. Triumf potvrdil nejrychlejším časem v závěrečné bodované power stage a týmovému kolegovi Elfynu Evansovi z Británie nadělil minutu.

"Bylo to znovu skvělé," pochvaloval si Rovanperä, jenž letos nevyhrál jen v lednu Monte Carlu a v červnu na Sardinii. "Byl to náročný víkend, ale jeli jsme dobře. Jsem vděčný týmu a všem, díky nimž máme rychlé auto," dodal finský mladík.

Třetí skončil domácí Ott Tänak s vozem huyndai, který ztratil 1:55 minuty a přepustil Evansovi třetí místo v MS. Druhý muž průběžného pořadí, belgický pilot Thierry Neuville s hyundaiem, dojel čtvrtý s téměř čtyřminutovým odstupem.

Třináctidílný šampionát pokračuje osmou rallye o prvním srpnovém víkendu ve Finsku na domácích tratích lídra Rovanperäho v okolí jeho rodného města Jyväskylä.

Estonská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích:

1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 2:54:29,0, 2. Evans, Scott (Brit./Toyota Yaris) -1:00,9, 3. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -1:55,7, 4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -3:53,3, 5. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -4:13,4, 6. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -4:49,1.

Průběžné pořadí MS (po 7 z 13 závodů): 1. Rovanperä 175, 2. Neuville 92, 3. Evans 79, 4. Tänak 77, 5. Kacuta 73, 6. Breen (Ir./Ford Puma) 60, ...24. Cais (ČR/Ford Fiesta) 2.

Pořadí týmů: 1. Toyota 298, 2. Hyundai 211, 3. M-Sport Ford 157, 4. Toyota NG 80.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články