Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Posunuli ho o rok a doufáme, že to vyjde, říká Kopfstein k restartu Air Race

Podle původního plánu měl Petr Kopfstein v prosinci opět závodit v Air Race. Jenže – člověk míní, covid mění. "Je to zrušené a posunuté o rok," svěřil se akrobatický pilot, který létal v elitní letecké formuli 1, dokud ji neopustil generální sponzor Red Bull. A jeho následníci zatím soutěž nerestartovali.

Petr Kopfstein
zdroj: ČT sport

"V téhle době, a navíc bez peněz, které do toho dával Red Bull, to nebude snadné," uvědomuje si český reprezentant v letecké akrobacii s tím, že moc dalších informací k posunutí termínu nemá.

"Doba je zkrátka nejistá. Vím, že se na tom pracuje intenzivně. A chápu, že na to, aby se tenhle seriál spustil, je třeba mít jistotu, že to nic nepřekazí. Ať už covidová situace nebo třeba právě transport, jehož ceny šly nyní strašně nahoru," vysvětloval Kopfstein s tím, že pořadatelé piloty žádali, ať ještě vydrží.

"Start by měl být tedy za rok znovu v prosinci, protože s těmito letadly se tam při těch teplotách nedá v létě vůbec létat," dodal pilot.

Kopfstein je v kontaktu i s ostaními, kteří přislíbili účast v novém serriálu. "Všichni doufáme, že to vyjde," dodal.

Letadlo má stále připravené. "Jedeme pořád. Letadlo je nachystané, tam není co řešit," vysvětluje s tím, že se ale přes zimu nelétá. "Teď máme do dubna zakonzervováno, ale jinak létáme celý rok a makáme na tom celý tým."

Sám si teď musel dát také pauzu. "Kvůli covidu. Měli jsme to v rodině a chytili jsme to jeden od druhého. Byla to taková chřipečka, ale jsem očkovaný – kdybych nebyl, tak nevím," naznačil, že by si takový zážitek klidně odpustil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články