Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rallye Šumava zrušena. Skoupil se zabil v rychlostní zkoušce

Klatovy - Smrtelná nehoda poznamenala Rallye Šumava Klatovy. Na druhé rychlostní zkoušce havaroval automobilový jezdec Jiří Skoupil s vozem Citroën C2 S1600 a na následky nehody zemřel. Druhý díl českého šampionátu byl následně nejprve přerušen, poté byl zbytek rallye zrušen. Podle dostupných informací Skoupilův vůz narazil do stromu na jezdcově straně. Spolujezdec Jiří Volf byl vrtulníkem převezen do plzeňské nemocnice, jeho stav je ale dobrý. "Je v nemocnici na pozorování, jeho zranění jsou středně těžká. Jeho stav není vážný," řekl ředitel rallye Jiří Valenta.

Rallye
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Na rychlostní zkoušce číslo 2 došlo při zachování všech bezpečnostních opatření k havárii posádky č. 22 a ke zranění jezdce s následky neslučitelnými se životem. V důsledku této havárie byl zbytek 1. etapy zrušen," uvedlo ředitelství rallye v oficiální tiskové zprávě.

"Řidiče jsme se pokoušeli resuscitovat, ale zemřel na místě. Spolujezdec byl s poraněním hlavy a hrudníku vrtulníkem přepraven do Fakultní nemocnice v Plzni," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková pro denik.cz.

Přehled úmrtí českých závodníků

25. srpna 2007 - Spolujezdec Luděk Kocman zemřel po převozu do nemocnice poté, co v třetí rychlostní zkoušce zlínské Barum rallye jeho vůz vyjel ve vysoké rychlosti ze silnice a bokem narazil do stromu.

21. června 2008 - V průběhu 13. rychlostní zkoušky na Horácké rallye Třebíč zahynuli oba členové posádky Miroslav Levora a Pavla Třebínová, jejichž vůz narazil po smyku do stromu.

30. května 2009 - Při automobilové soutěži Rallye Posázaví na Havlíčkobrodsku zemřel řidič Karel Švec, jehož auto narazilo do stromu při rychlostní zkoušce.

Smrtelná nehoda zdrtila členy týmu AT Motorsport, za který Skoupil závodil. "Jiří byl skvělý člověk a moc dobře se s ním spolupracovalo. Jsme z toho moc smutní. Nedá se to vyjádřit. Jiří s námi chtěl dál závodit a uvažovali jsme o tom, že by jel i více soutěží v zahraničí. Rodině vyjadřujeme nejhlubší soustrast a budeme se jim snažit pomoci," uvedl šéf týmu Antonín Tlusťák.

Před přerušením závodu odjely posádky tři rychlostní zkoušky. V čele byl Roman Kresta s vozem Škoda Fabia S2000 s náskokem šesti sekund před Václavem Pechem (Mitsubishi Lancer EVO IX). Třetí místo patřilo obhájci prvenství a úřadujícímu českému šampionovi Pavlu Valouškovi (Peugeot 207 S2000).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články