Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poslední dakaristé míří do Peru, závod s časem může začít

Posledním českým týmem, který odlétal do dějiště Rallye Dakar, byl Tatra Buggyra Racing. Už samotná cesta s déle než dvanáctihodinovým letem může být tak trochu závodem s časem. Pravidelné pořady s dakarskou tématikou, včetně Dakaru za oponou s legendárním Josefem Kalinou, můžete sledovat od neděle 6. ledna na ČT sport, vše důležité najdete také na webu ctsport.cz.

Juan Carlos Salvatierra na Rallye Dakar
zdroj: Reuters autor: ANDRES STAPFF

"Technika tam odjela v polovině listopadu. Dneska by se měla vyzvedávat. První parta, která odlítala včera, měla v plánu ji vyzvednout, ale momentálně jsou ještě v Madridu. Takže uvidíme, všechno budeme řešit operativně," uvedl manažer týmu Jan Kalivoda.

Poprvé v historii se bude Dakarská rallye odehrávat pouze na území jednoho státu. Závodníky čekají náročné terény v dunových polích. "Ten písek mě bavil daleko víc, než ty etapy v Argentině nebo Bolívii, a já se na to těším," přiznal pilot Martin Šoltys.

Nestárnoucí Kalina se chopil nové role

Již sedmadvacátá účast na slavné rallye čeká Josefa Kalinu. Legendární navigátor však tentokrát nebude součástí startovního pole, devětašedesátiletý doyen českého motorsportu si vyzkouší roli televizního reportéra. Opět bude součástí týmu Buggyra, nově ale bude pravidelně připravovat reportáže pro Českou televizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Jako poslední vyrazil do Peru tým Tatra Buggyra Racing

"Už asi třikrát jsem na Dakaru byl v jiné funkci, než že bych seděl v autě. Vždy mě bralo u srdce, když si všichni nasazovali helmy a lezli do auta a já ne. Na to se netěším. Těším se ale na to, že budu opět v partě a zažiju trošku něco nového," uvedl Kalina, který bude připravovat pořad Dakar za oponou.

Kalina by měl divákům přibližovat život na Dakaru či podmínky, v kterých se závodí. Plánuje také využít své kontakty a fakt, že se osobně zná prakticky se všemi hvězdami rallye. "Chceme se podívat do zákulisí týmů a porozhlédneme se i po závodní trase v Peru, což je úžasná a příjemná země," řekl trojnásobný vítěz rallye po boku Karla Lopraise.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články