Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pabiška: Za rok bych se chtěl opět trochu posunout

Praha - David Pabiška dokázal na Rallye Dakar zajet 18. místem nejlepší výsledek ve své kariéře a v příštím roce by se rád dostal ještě výš. Letošní ročník byl podle účastníků i organizátorů nejnáročnější v historii, což si osmatřicetiletý závodník v nejobsazenější kategorii pochvaloval.

Motocyklista David Pabiška
zdroj: ČT sport autor: Martin Pabiška

"Když měly etapy 600 km, tak mi to vyhovovalo. Dokázal jsem setřást kluky, kteří byli kolem mě (ve výsledkové listině). To je moje cesta. Naučil jsem se ovládat tělo tak, abych tam něco nahnal," uvedl Pabiška.

S celkovým výsledkem byl maximálně spokojený, i když přiznal, že v průběhu rallye doufal i v lepší umístění. "V jednu chvíli jsem byl šestnáctý. A když člověk takhle nakoukne do první dvacítky, tak se mu zvedají ambice. Nicméně tak už je to, jak se říká, o zabitou. Už se tam jede hodně rychle. S tím, jak to skončilo, jsem nadmíru spokojený," řekl Pabiška, jehož týmovým kolegou byl v cíli devátý Slovák Štefan Svitko.

David Pabiška: "Bylo to lepší než v minulosti, kdy měly etapy 200 až 300 km a jelo se motokrosovým stylem, to já moc neumím."

Že by mohl v budoucnosti dopadnout ještě lépe, mu dokazovaly výsledky z úvodu rallye, kdy sváděl vyrovnané souboje s Juanem Carlosem Salvatierrou z Bolívie, který nakonec dojel čtrnáctý.

"Aby se tam mohl člověk pohybovat, je to ještě o větší dřině a o ještě lepší přípravě například na jízdu v nadmořské výšce, se kterou jsem měl problém," uvedl Pabiška, který startoval na Dakaru poosmé. "Chtěl bych to za rok posunout zase o špičičku dále," přál si jezdec, jehož dosavadním maximem bylo 26. místo z roku 2010.

Je nám líto, video expirovalo.
Pabiška zajel na Dakaru nejlepší výsledek kariéry
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články