Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mrtvá kost ožila, což překvapilo i doktory, řekl Podmol. Smrt ho od Dakaru neodradila a za motorku dal milion

Nový rok začal pro Libora Podmola nadějně. Chlapík, který si loni při závodě Světového šampionátu ve freestyle motokrosu v Německu zpřelámal obě nohy tak, že mu musely být zpevněny mnoha šrouby, a na minulý čtvrtek měl plánovanou další operaci, si po rentgenu oddechl. "Levá noha, kde jsem měl nějakou mrtvou kost, ožila, což překvapilo i pana doktora," vysvětluje vesele do telefonu, a tak místo operace odletí příští týden s rodinou na dva měsíce do teplých krajů, kde si odpočine a zrehabilituje.

Libor Podmol
zdroj: Archív Libora Podmola

Čas během rekonvalescence rozhodně nemaří. Stále cvičí, posiluje, aby se dostal brzy do formy. Proto se spojil s předním kulturistou i jogínkou a s jejich pomocí dal dohromady svůj cvičební program.

"Za dva měsíce mě čeká poslední rentgen, který by měl potvrdit, že už jsem stoprocentně zdravý. A v květnu pořádáme s bratrem velkou freestylovou akci v Karlových Varech a tam už chci skákat taky," vysvětluje přesvědčeně muž, o němž si mnozí po jeho karambolu mysleli, že bude rád, když bude vůbec chodit.

To už Podmol zvládá a chodí normálně. "Ale běhat ještě moc nemůžu, na pravou nohu už si ale dupnu, s levačkou je trochu horší. Jinak se tělo cítí dobře," vysvětluje bývalý světový šampion ve své disciplíně, jak na tom vlastně nyní je.

Pokračovat ve světovém šampionátu už ale nebude. "Příští rok už chci startovat jen na X-Games v Americe a pár exhibicích," dodává, že už to pro něho nebude sport číslo jedna.

Po motorce se mu už ale stýská, přípravu však hodlá směrovat k účasti v příštím ročníku Rallye Dakar. "Už jsem si na to koupil i motorku. Bude to pro mě hodně nových věcí a nová výzva," přiznal a stroj už představil svým příznivcům na sociálních sítích. Na dotaz, jestli si ji opravdu koupil, nebo dostal od sponzorů, odpověděl jasně. "Koupil jsem si ji. Zatím nemám v rallye takové výsledky, aby mi ji někdo jen tak dal – musel jsem rozbít prasátko. Stála skoro milion," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Podmol měl pád a je po operaci

A jak na jeho nové plány nahlíží životní partnerka hlavně poté, co se nyní na Dakaru po třech letech opět stal smrtelný úraz? "No, je fakt, že do té doby si myslela, že je to o dost bezpečnější než to, co jsem dělal dosud," přiznává závodník, který si během kariéry zlomil snad vše, co jen na těle zlomit možné je.

"Teď ji to trochu vystrašilo a co si budeme vykládat, na mě to taky nezapůsobilo zrovna dobře. Tohle postrašilo i všechny účastníky, ale mám svůj plán, jak se na tu rallye dostat, a ten chci dodržet," vysvětluje s tím, že dobrá příprava by měla pomoci eliminovat možná nebezpečí.

Ovšem portugalský závodník Paulo Goncalves byl také zkušený profesionál, který jel Dakar mnohokrát a jednou byl i druhý, a ani jemu se neštěstí nevyhnulo... "Bohužel se pohybuju v takových blbých sportech, které jsou dost nebezpečné a lidi v nich občas odcházejí a můžou to být i nejlepší profíci, jako například Goncalves," povzdechl si.

"Nemám z toho dobrý pocit, ale už jsem se rozhodl a kvůli jednomu tragickému pádu, kolem něhož je hodně nejasností, dokonce jsem někde četl, že snad mohlo jít i o zástavu srdce, nebudu měnit svůj pohled na věc," vysvětluje s tím, že přece jen je na riziko zvyklý a bere to tak, že to k tomu zkrátka patří.

"Ještě uvidím, až začnu dělat rallye opravdu, tak uvidím, jak se u toho budu cítit," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články