Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brabec další Dakar stihne, chce závodit už na říjnové Marocké rallye

Motocyklový jezdec Jan Brabec, který se před dvěma týdny při tréninku v Tunisu vážně zranil, věří, že bude za dva až tři měsíce fit. Mohl by tak pokračovat v přípravě na další ročník Rallye Dakar. Brabec rovnou počítá s tím, že se začátkem října představí v Marocké rallye.

Jan Brabec
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Důležité je, že za dva nebo tři měsíce sedím znova na motorce. Do Dakaru je času dost, budu zase v cajku. Rád bych stihnul už Rallye du Maroc," uvedl Brabec.

Pětatřicetiletý motocyklista týmu Big Shock Racing narazil při tréninku v dunách na skrytý kámen a při pádu si zlomil nohu, palec na ruce a žebra. První operaci Brabec podstoupil na soukromé klinice v Džerbě, druhou po návratu do České republiky v Brně.

"Mám už najeto dost a v hlavě jsem si všechno srovnal. Dakar se mě nebude nikdy ptát na to, jak se zrovna cítím. Pády k závodům prostě patří. A já jsem se dobrovolně rozhodl dělat věci naplno. Mám to rád, se vším všudy," uvedl Brabec, který má za sebou dva starty na Rallye Dakar. Loni byl 39., letos si polepšil na 34. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články