Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Rallye Bohemia načal nejlépe Pech, za ním je Kopecký

Mladá Boleslav - Domácí šampion Václav Pech zvládl nejlépe vstup do Rallye Bohemia, pátého závodu mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Po první etapě má lídr průběžného pořadí seriálu, který si již v Mladé Boleslavi může zajistit obhajobu titulu, náskok 18 sekundy na druhého Jana Kopeckého, který na Bohemce triumfoval před rokem. Třetí je zatím Ital Umberto Scandola.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký sice vyhrál úvodní městskou erzetu, v dalších třech jej ale Pech jedoucí s mini vždy zhruba o šest sekund porazil. V posledním testu byl opět úřadující evropský šampion rychlejší, ale jen o čtyři deseti sekundy.

"Venca asi pokračuje v tom výkonu z Krumlova. Zdálo se mi, že se na Hustopečích malinko flákal a teď asi zase přidal," přiznal Kopecký v průběhu páteční etapy. Na Rallye Český Krumlov havaroval poté, co se snažil snížit ztrátu na výborně jedoucího Pecha.

Plzeňský jezdec přiznal, že jej dosažené časy překvapily. "Upřímně řečeno, s mojí jízdou jsem nebyl spokojený ani na městské, ani na dalších dvou zkouškách. Představoval bych si to úplně jinak, ale časy byly fantastické," uvedl Pech.

Třetí Scandola na Pecha ztrácí již 45 sekund. Výsledky italského pilota se ale do českého šampionátu nezapočítávají. Průběžně třetí v českém redukovaném pořadí je tak celkově čtvrtý Roman Odložilík.

Rallye Bohemia - po první etapě:

1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 35:08,1, 2. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia S2000) -18,0, 3. Scandola, D'Amore (It./Škoda Fabia S2000) -45,2, 4. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -53,6, 5. Wiegand, Christian (Něm./Škoda Fabia S2000) -1:01,2, 6. Jakeš, Novák (Citroën DS3) -1:07,2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články