Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prvních pět jezdců na Australské rallye zatím dělí 8 sekund

Coffs Harbour - Na Australské rallye se zatím odehrává vyrovnaná bitva pěti jezdců, které od sebe po zhruba 90 měřených kilometrech dělí necelých osm sekund. Na prvních třech příčkách se nicméně v závěru dne usadili favorizovaní jezdci Volkswagenu v pořadí Sébastien Ogier z Francie, Jari-Matti Latvala z Finska a Andreas Mikkelsen z Norska. 

Sébastien Ogier
zdroj: AP

Volkswagenu přitom stačí o víkendu vybojovat pět bodů, aby získal už v Austrálii titul v hodnocení značek. Krok s německou automobilkou drží britský jezdec Kris Meeke v citroënu, který ještě po šesti rychlostních zkouškách vedl, ale ve dvou závěrečných supererzetách v délce 1,5 kilometru se propadl na čtvrté místo s mankem 4,1 sekundy na lídra. V kontaktu je při ztrátě 7,9 sekundy i pátý Miko Hirvonen z Finska ve fordu.

Obě superspeciálky vyšly nejlépe mistru světa Ogierovi, který tak ovládl celkem polovinu všech testů v úvodním dnu. Dva nejrychlejší časy zajeli i Latvala, jenž se stejně jako francouzský lídr MS snaží v Austrálii napravit předchozí výpadek z Německa, a Meeke.

V konkurenci pouhých 27 posádek se za vedoucí pěticí drží s odstupem téměř 40 sekund Novozélanďan Hayden Paddon v hyundai. V dalších dvou dnech čeká jezdce vždy po šesti zkouškách. V Austrálii nestartuje český účastník MS Martin Prokop.

Výsledky Australské rallye

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 58:05,8, 2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -0,4, 3. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R) -3,5, 4. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -4,1, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -7,9, 6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -46,4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články