Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Při Pražském rallyesprintu zemřeli po havárii dva diváci

Praha - Na Pražském rallyesprintu dnes po nehodě polsko-britské posádky Leszek Kuzaj, Craig Parry v Řeporyjích zemřeli dva diváci. Šestadvacetiletý muž z Polska podlehl svým zraněním přímo na místě, druhý stejně starý muž zemřel v důsledku rozsáhlých poranění odpoledne po operaci v motolské nemocnici. Mezi dalšími zraněnými, kteří byli převezeni do pražských nemocnic, byla i osmiletá dívka. Soutěž byla ihned po havárii zrušena.

Místo tragické havárie při Rallyesprintu, při níž zemřel 6.12. divák
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Na místě zasahovali i hasiči a policie, která nehodu vyšetřuje. "Proč auto vyjelo, bude předmětem dalšího šetření," řekla policejní mluvčí Eva Brožová. Přední polský jezdec Kuzaj, čtyřnásobný mistr své země, v pátek vyhrál úvodní rychlostní zkoušku, která se konala na strahovském stadionu Evžena Rošického. Dnes jeho peugeot na druhém měřeném úseku na mokré trati havaroval a v zatáčce vjel do diváků.

Diváci zřejmě stáli v zakázaném prostoru 

Server gazeta.pl uvedl, že při Kuzajově havárii zemřel divák z Polska, který zřejmě stál v zakázaném prostoru příliš blízko trati. Závodní vůz dostal na mokré silnici v levotočivé zatáčce smyk, narazil do sloupu veřejného osvětlení a bokem vyletěl mimo ohraničenou trať. Jezdec i navigátor vyvázli bez vážnějších zranění.

Mezi zraněnými byla i osmiletá holčička: "Utrpěla fraktury dolních končetin byla s těžkými zraněními převezena do motolské nemocnice, ještě společně s jedním dospělým pacientem, který měl vážná poranění a dva pacienti s vícečetnými poraněními byli převezeni do střešovické nemocnice," uvádí mluvčí Záchranné služby Praha Jiřina Ernestová.

Pražský rallyesprint, který tradičně uzavírá domácí sezonu, měl letos na programu 14. ročník. Mnozí jezdci přitom před startem tvrdili, že jim nejde o vítězství, ale snaží se hlavně pobavit diváky.

Před pěti lety se stala při Pražském rallyesprintu podobná nehoda. V prosinci 2003 havaroval na mokré vozovce při průjezdu kolem strahovských stadionů brněnský závodník David Komárek, jehož vůz vjel do diváků. Jeden z nich utrpěl zlomeninu bérce.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články