Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po Hamiltonově nehodě ovládlo měřené tréninky v Montrealu Ferrari

Vozy Ferrari překvapivě zajely nejrychlejší časy tréninků před Velkou cenou Kanady formule 1. V první části sice dominovala suverénní stáj dosavadní sezony Mercedes, ale ve druhém tréninku Lewis Hamilton havaroval a jeho chyby využila obě ferrari. Vítězný čas zajel Charles Leclerc, druhý byl Sebastian Vettel.

Vozy Ferrari při tréninku na Velkou cenu Kanady
zdroj: PA autor: Ryan Remiorz

Tým Mercedes touží v Montrealu vyhrát i sedmý letošní závod a v prvním tréninku s novými vylepšenými motory porazil konkurenci o téměř sekundu.

Za Hamiltonem a Valtterim Bottasem skončil třetí Leclerc. Poté se však monacký pilot dočkal dílčího úspěchu a loňského vítěze kanadské GP Vettela odsunul na druhou příčku o 74 tisícin sekundy.

Pětinásobný světový šampion Hamilton chyboval po půlhodině druhého tréninku, když v zatáčce trefil bokem vozu zeď a poškodil kolo se zavěšením.

Pak už zůstal v boxu, mechanici museli vyměnit i podlahu. "Mrzí mě to," utrousil britský pilot, jenž obsadil až 6. místo.

V nedělní Velké ceně na okruhu Gillese Villeneuvea bude Hamilton útočit na pátý triumf v sezoně, zbývající dva vybojoval Bottas. Pořadí mistrovství světa vede Hamilton před týmovým kolegou o 17 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články