Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pilát a Podmol skákali nad Sázavou, trápilo je slunce

Poříčí nad Sázavou  Freestyle motokros, to jsou lety na motorkách, kdy se jezdci předhání v tom, kdo udělá povedenější trik. Poříčí nad Sázavou hostilo nejlepší české závodníky, mezi nimiž nechyběli Libor Podmol nebo Petr Pilát. Právě Pilát se nakonec stal republikovým mistrem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nad Sázavou létaly motorky a čtyřkolky

Mnoho diváků a pestrý program vytvořili skvělou atmosféru a přehlídla prvků nejrůznějších obtížností mohla začít. Jezdci se na Homolce hecovali závod od závodu. "Beru to jako přípravný závod," říkal Podmol. Svým famózním vystoupením potvrdil prvenství Petr Pilát, který celou soutěž organizoval. Po závodě získal titul mistra České republiky pro rok 2016. "Víc takovýchhle závodů," řekl Pilát.

Poté, co na konci července vyhrál první díl MMČR, který se jel v rámci "Pilníkova pozdního odpoledne", mu nyní stačilo získat jen bod. Podmol se totiž předešlého závodu nezúčastnil. "Podmínky ale byly velice náročné, protože nám sluníčko svítilo přímo do očí. Takže jsme skákali skoro poslepu. Libor ve finále udělal malinkou chybičku a to asi rozhodlo," uvedl Pilát, který zvítězil o dva body.

Podmol, který vyhrál v Poříčí nad Sázavou kvalifikaci, bral závod jako přípravu na mistrovství světa. Fanouškům ukázal svůj špičkový trik California roll. "Do finále jsem nechtěl kvůli sluníčku ani nastoupit, velice nepříjemně svítilo do očí. Nakonec jsem se hecnul a předvedl také body varialový trik. Co bych pro fanoušky neudělal," řekl Podmol, kterého stejně jako Piláta nyní čeká závod v Jerezu.

"Na druhou polovinu sezony jsem připravený dobře, věřím si. Chci posbírat co nejvíce triumfů," dodal. Nepříjemně dopadl závod pro Martina Šebestu, který ve finále spadl na motorku a udeřil se do hlavy. Mladého jezdce odvezla sanitka do nemocnice v Benešově a akce byla na hodinu přerušena. "Nevěděli jsme, jestli nemá otřes mozku. Podle posledních zpráv by měl být ale v pohodě," uvedl Pilát.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články