Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ogierovi se v Monte Carlu daří i v roce 2023. Po druhé etapě jasně vede

Sébastien Ogier ve druhé etapě Rallye Monte Carlo nezpomalil, právě naopak. Svůj náskok v úvodním podniku seriálu zvýšil už na 36 vteřin před týmovým kolegou Kallem Rovanperöu. Třetí je Thierry Neuville, který ztrácí ještě o dvě vteřiny více.

Rallye Monte Carlo 2023
zdroj: ČTK / Panoramic / Nikos Katikis

Devětatřicetiletý Ogier vedl už po čtvrtečních úvodních dvou erzetách a z pátečních šesti testů byl nejrychlejší čtyřikrát. Útočí tak na deváté vítězství na slavné soutěži, kterým by se odpoutal od krajana Sébastiena Loeba.

Devítinásobný mistr světa letos v Monte Carlu chybí a neobhajuje loňské prvenství, protože po startu na nedávné Rallye Dakar měl málo času na přípravu.

Erik Cais při premiéře s vozem Škoda Fabia RS Rally2 je celkově šestnáctý s téměř šestiminutovým odstupem, v kategorii WRC2 mu patří osmá pozice. Loni si v Monte Carlu dojel pro životní deváté místo.

O víkendu čeká na účastníky celkem deset rychlostních zkoušek.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích – po 2. dnu:

1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 1:26:39,4, 2. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -36,0, 3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -37,9, 4. Tänak, Jarveoja (Est./Ford Puma) -54,2, 5. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -1:02,3, 6. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -1:30,2, ...16. Cais, Těšínský (Škoda Fabia RS) -5:56,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články