Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neuville je po nehodě Ogiera ve vedení Italské rallye

Po nehodě Sébastiena Ogiera se vedení Italské rallye ujal Thierry Neuville. Belgičanovi navíc pomohl i týmový kolega Esapekka Lappi, jež po nehodě lídra celkového pořadí výrazně zpomalil, aby umožnil nejlepšímu jezdci Hyundai Neuvillovi umazat bodové manko. 

Thierry Neuville se ujal vedení Italské rallye
zdroj: ČTK / Panoramic autor: Nikos Katikis

Erik Cais je před závěrečným dnem třináctý. Martin Prokop s další fabií figuruje o tři příčky za ním a ve druhé etapě se postaral o nejlepší český výsledek v dosavadním průběhu, když v celkově jedenácté zkoušce zajel desátý čas.

Lappi vedl po pátku o desetinu sekundy před Ogierem a v první polovině druhé etapy se oba rivalové o první místo přetahovali. Do odpoledního programu šel jako vedoucí jezdec Francouz, ale v celkově 14. zkoušce skončil v dešti a na blátě mimo trať a přišel o naděje na rekordní pátý triumf na Sardinii.

"Když jsem viděl Seba, bylo jasné, že je po souboji. Zpomalit bylo snadné rozhodnutí," uvedl Lappi, který nakonec erzetu dokončil o 27 sekund pomaleji než Neuville. Ten byl každopádně nejrychlejším pilotem druhé etapy, protože vyhrál pět z osmi testů a do nedělního čtyřdílného finále půjde s náskokem 36 sekund na Lappiho.

Třetí je úřadující mistr světa a lídr šampionátu Kalle Rovanperä jako nejlepší pilot Toyoty, ale na Neuvillea ztrácí skoro dvě minuty. Téměř polovinu z manka nabral právě ve 14. zkoušce kvůli problémům s pneumatikami.

Vedle Ogiera, kterému v MS patří třetí místo, nedokončil druhou etapu ani obhájce prvenství a průběžně třetí muž sezony Ott Tänak z Estonska. Už v druhé dnešní zkoušce mu zhasl motor jeho fordu po průjezdu vodou a po dojezdu kvůli technické závadě odstoupil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články