Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neuville je po nehodě Ogiera ve vedení Italské rallye

Po nehodě Sébastiena Ogiera se vedení Italské rallye ujal Thierry Neuville. Belgičanovi navíc pomohl i týmový kolega Esapekka Lappi, jež po nehodě lídra celkového pořadí výrazně zpomalil, aby umožnil nejlepšímu jezdci Hyundai Neuvillovi umazat bodové manko. 

Thierry Neuville se ujal vedení Italské rallye
zdroj: ČTK / Panoramic autor: Nikos Katikis

Erik Cais je před závěrečným dnem třináctý. Martin Prokop s další fabií figuruje o tři příčky za ním a ve druhé etapě se postaral o nejlepší český výsledek v dosavadním průběhu, když v celkově jedenácté zkoušce zajel desátý čas.

Lappi vedl po pátku o desetinu sekundy před Ogierem a v první polovině druhé etapy se oba rivalové o první místo přetahovali. Do odpoledního programu šel jako vedoucí jezdec Francouz, ale v celkově 14. zkoušce skončil v dešti a na blátě mimo trať a přišel o naděje na rekordní pátý triumf na Sardinii.

"Když jsem viděl Seba, bylo jasné, že je po souboji. Zpomalit bylo snadné rozhodnutí," uvedl Lappi, který nakonec erzetu dokončil o 27 sekund pomaleji než Neuville. Ten byl každopádně nejrychlejším pilotem druhé etapy, protože vyhrál pět z osmi testů a do nedělního čtyřdílného finále půjde s náskokem 36 sekund na Lappiho.

Třetí je úřadující mistr světa a lídr šampionátu Kalle Rovanperä jako nejlepší pilot Toyoty, ale na Neuvillea ztrácí skoro dvě minuty. Téměř polovinu z manka nabral právě ve 14. zkoušce kvůli problémům s pneumatikami.

Vedle Ogiera, kterému v MS patří třetí místo, nedokončil druhou etapu ani obhájce prvenství a průběžně třetí muž sezony Ott Tänak z Estonska. Už v druhé dnešní zkoušce mu zhasl motor jeho fordu po průjezdu vodou a po dojezdu kvůli technické závadě odstoupil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články