Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na Markétu se blíží závody plochodrážního MS, v sobotu se očekává plný stadion

Prakticky zaplněný plochodrážní stadion Markéta v Praze by měl sledovat třetí závod mistrovství světa Grand Prix České republiky. Manažer sobotního klání Pavel Ondrašík ale věří, že početná skupina fanoušků tohoto motoristického sportu na stadion zavítá již v pátek, kdy se zde uskuteční premiérové boje Speedway Grand Prix 2 (SGP2), jak je nově nazvaná série světového šampionátu pro jezdce do 21 let.

Jan Kvěch
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Snad nám to nezkazí počasí. Hlavně čeští fanoušci se totiž rozhodují na poslední chvíli i podle počasí a podle osobních vazeb," uvedl sportovní ředitel Auto klubu Markéta při PSK Olymp Praha.

České plochodrážní diváky by v pátek na Markétu mohla nalákat i trojice českých zástupců Jan Kvěch, Daniel Klíma a Petr Chlupáč, kteří se do juniorského seriálu kvalifikovali. "Na tak početnou účast v mistrovství světa jsme čekali několik let a velmi si vážíme toho, že se to klukům podařilo," řekl Ondrašík.

Kvěch se pak stejně jako před rokem představí i v hlavním sobotním závodě a tentokrát se bude snažit výrazněji prosadit. Při loňském dvojzávodě nejprve získal čtyři body a skončil třináctý, druhý den obsadil s třemi body čtrnáctou pozici. "Doufám, že se poučil a loňský závod pro něj byl startovací. A ukáže to, co v něm je a co od něj diváci čekají. Tedy minimálně účast v semifinále," řekl šéf českého závodu.

Plochodrážní světová elita se do Prahy vrací nepřetržitě od roku 1997. Jako lídr MS se v sobotu na start postaví dvojnásobný šampion Polák Bartosz Zmarzlik, který má v čele průběžného pořadí náskok dvou bodů na Dána Leona Madsena. Třetí je jeho krajan Mikkel Michelsen.

Je nám líto, video expirovalo.
Divokou kartu pro Grand Prix dostal Kvěch
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články