Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na formuli bych rodinu nevzal. Je nejhorší v historii, prohlásil Ecclestone

Barcelona – Je sice šéfem formule 1, Bernie Ecclestone se přesto nebojí do seriálu tvrdě "kopnout". V den, kdy týmy začaly testovat na novou sezonu, označil sérii za vůbec nejhorší v historii. Vadí mu její předvídatelnost.

Bernie Ecclestone
zdroj: DPA autor: Matthias Schrader

"Nezaplatil bych za to, abych mohl vzít rodinu na závod. Ani náhodou," řekl pětaosmdesátiletý Brit, který fakticky řídí formuli 1 už více než třicet let a pomohla mu vydělat miliardy.

"Jaký to má smysl, když dobře víte, že Lewis Hamilton nejspíš vyhraje kvalifikaci a pak i závod a že na stupních vítězů bude i další mercedes?" prohlásil Ecclestone k dominanci stáje, která ovládla poslední dva ročníky a Hamilton v nich vyhrál dohromady 21 Velkých cen.

Pustil se do komise F1, kterou tvoří zástupci vybraných týmů a pořadatelů Grand Prix, za to, že brání změnám v seriálu. Podle něj dala v podstatě dvěma velkým výrobcům motorů právo vetovat úpravy pravidel do roku 2020. "Tomu se říká kartel a kartel je nelegální. Provozujeme něco, co je nelegální. A hlavně tomu chybí soutěž," uvedl Ecclestone.

Kritizoval i předsedu Mezinárodní automobilové federace Jeana Todta, u bývalého manažera stáje Ferrari je podle Ecclestonea formule 1 na vedlejší koleji. "Bohužel, stal se z něj diplomat. Odvádí dobrou práci, co se týče bezpečnosti na silnici. Ale jeho jediným zájmem v F1 je to, aby se udržel v čele FIA," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články