Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Na čele Estonské rallye je po první etapě Rovanperä o dvanáct sekund před Evansem

Estonskou rallye vede po první etapě obhájce prvenství a vedoucí jezdec mistrovství světa Kalle Rovanperä s toyotou před týmovým kolegou Elfynem Evansem. Po devíti rychlostních zkouškách je dělí necelých 12 sekund.

Kalle Rovanperä
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nikos Katikis

V čele sedmé letošní světové soutěže byl dlouho Brit Evans, ale Rovanperä se držel stále v těsném závěsu. Jednadvacetiletý Fin, který loni v Estonsku vyhrál jako nejmladší jezdec v historii mistrovství světa, ovládl poslední tři měřené úseky úvodní etapy a získal mírný náskok.

Třetí je domácí Ott Tänak. Předloňský vítěz soutěže a mistr světa z roku 2019 ztrácí na první místo přes 44 sekund.

Daleko ke spokojenosti má Belgičan Thierry Neuville. Druhý muž průběžného pořadí MS figuruje na páté příčce s mankem 1:12,9 na vedoucího Fina. "Podmínky jsou složité a auto nejede podle mých představ. Vím, že s klukama vepředu tenhle víkend bojovat nemůžu," komentoval Neuville své trápení v dešti.

Estonská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 1:16:19,7, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -11,7, 3. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -44,3, 4. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -1:05,9, 5. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -1:12,9, 6. Fourmaux, Coria (Fr./Ford Puma) -2:08,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články