Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V týmu jsme si to vyříkali a hned se mi závodilo líp, říká Kornfeil po úspěchu v Assenu

Na tuhle sezonu se Jakub Kornfeil těšil, hovořil o stupních vítězů, ale pak přišla realita - prvních sedm závodů se trápil, hlavně tréninky a kvalifikace mu nevycházely. K tomu si zlomil klíční kost. V týmu PrüstelGP už začínala atmosféra houstnout, ale po víkendu v nizozemském Assenu, kde český jezdec sahal po prvním vítězství v seriálu Moto3 a nakonec skončil třetí, se mu hned dýchá volněji.

Motocyklista Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Dejong

Mohl i vyhrát, jenže dostal z první pozice trest a během tří kol musel zvolit průjezd delší zatáčkou. "Proklínal jsem traťové maršály, kteří mi tu penalizaci dali, ale nevěděl jsem, že ostatní kluci ji dostali taky, to jsem zjistil až večer po závodě, když jsem se díval na záznam," vysvětluje s tím, že se pak snažil zachovat chladnou hlavu a před nájezdem do zpomalovací zóny si najet co největší náskok. Ten mu pak stačil na "bednu".

Libuje si, že víkend vyšel báječně, ale všechno začalo už ve čtvrtek. "Sešli jsme se celý tým a probrali mezi sebou hodně věcí. Potom se mi v našem boxu závodilo úplně jinak," vysvětluje nejstarší jezdec nejslabší kubatury světového šampionátu, jak se pročistil vzduch mezi lidmi v týmu. "Samozřejmě se jako vždycky nastavovala motorka, ale hlavně si to sedlo lidsky. Po závodě jsme si dali skleničku šampusu a šli spát, protože nás hned čeká další náročný víkend," dodává šestadvacetiletý jezdec.

Kornfeil doufá, že Assen nebude jen výjimkou a jeho výkony už půjdou nahoru. "Víc si teď věřím a přijdou závody, které mám rád," říká a už se těší na nadcházející víkend, kdy se bude závodit v německém Sachsenringu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil i přes penalizaci vybojoval v Assenu třetí místo

"Je dobře, že je mezi těmi závody tak krátká doba. Ten výsledek nám hraje do karet, abychom zase něco předvedli. Kdyby byl mezi závody třeba víkend volný, tak by to bylo horší," převádí do závodnické praxe pořekadlo: kuj železo, dokud je žhavé. A doufá, že němečtí fanoušci opět udělají výbornou atmosféru.

Pak už přijde Velká cena v Brně. "To je závod, na který se samozřejmě těším nejvíc," vysvětluje rodilý Moravák. "Tam si budu chtít užít celý ten víkend. A když si to člověk užívá, tak je to snazší. Pojedu, jako by to byl můj poslední závod, a věřím, že to zase bude dobré," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články