Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Salač se vytáhl a v trénincích předčil Kornfeila. Čekal jsem mnohem víc, řekl zkušenější parťák

Zatím mají prostor ke zlepšení. V úvodních trénincích na motocyklovou Velkou cenu České republiky zkušenější jezdci Jakub Kornfeil i Karel Abraham dojeli ve spodní části výsledkové listiny. Kornfeil ve třídě Moto3 obsadil osmnáctou příčku a sedmnáctiletý Filip Salač jej předčil o čtyři příčky. V královské MotoGP skončil Karel Abraham jednadvacátý.

Filip Salač
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Salač na rozdíl od Kornfeila dokázal v druhém tréninku vylepšit dopolední čas a ztratil 888 tisícin na nejrychlejšího Gabriela Rodriga z Argentiny. Čtrnácté místo v kombinaci tří tréninkových časů jako poslední zajišťuje přímý postup do druhé části kvalifikace.

"Nakonec super výsledek, protože ráno se mi moc nedařilo. Neměl jsem dobrý pocit s motorkou. Škoda, že jsem ztratil v jednom kole půl vteřiny, moje ideální kolo by stačilo na nějaké čtvrté, nebo páté místo. Ale nevadí. Když zítra zaprší, jsem automaticky ve druhé kvalifikaci, pokud ne, vím, kde zrychlit," hodnotil svůj den Salač.

Kornfeil za Salačem zaostal jen 139 tisícin, ale v tradičně vyrovnaném poli nejslabší třídy to stačilo až na 18. příčku. Pokud by se v sobotním třetím tréninku neprobojoval mezi nejlepších čtrnáct, musel by do úvodní kvalifikace, z níž postoupí do druhé části pouze čtyři nejrychlejší.

Je nám líto, video expirovalo.
Salač předčil v trénincích Kornfeila

"Ráno to fungovalo dobře, tak na trojku. Odpoledne místo toho, abychom vychytali motorku, tak jsme ji změnili k horšímu. Nedalo se na tom jet. Je to obrovská škoda, protože jsem čekal mnohem víc, protože ranní čas byl hodně rychlý oproti loňsku. No nic, zítra musíme jít druhou cestou," sdělil Kornfeil.

Abraham dojel na chvostu, ale věří v posun k bodům

V nejsilnější třídě MotoGP byl zatím nejrychlejší letošní nováček Fabio Quartararo z Francie. Brněnský rodák Abraham na něj ztratil 1,760 sekundy a obsadil 21. pozici z 23 startujících. "S umístěním nejsme spokojení, nicméně nejsme daleko k potenciálním bodům. Není místo tady na to být negativní," prohlásil Abraham.

Alespoň si odnáší poznatek, že volba tvrdých pneumatik se neosvědčila. "Byly špatné. Pak jsme nasadili novou měkkou gumu, okamžitě jsem jel o třičtvrtě vteřiny rychleji, ale ještě to pořád nestačilo. V posledním kole jsem měl rozjeté hodně dobré kolo, ale Danilo Petrucci, který jel přede mnou, tak to uklapl a zavřel mě. Musíme máknout, abychom se o ten kousíček zvládli posunout další den," dodal devětadvacetiletý jezdec.

Tréninky na Velkou cenu České republiky v Brně:

Moto3: 1. Rodrigo (Arg./Honda) 2:08,125, 2. Arbolino (It./Honda) -0,200, 3. Suzuki (Jap./Honda) -0,308, ...14. Salač -0,888, 18. Kornfeil (oba ČR/KTM) -1,027.

Moto2: 1. Di Giannantonio (It./Speed Up) 2:01,695, 2. Bulega (It./Kalex) -0,035, 3. Nagašima (Jap./Kalex) -0,063.

MotoGP: 1. Quartararo (Fr./Yamaha) 1:55,802, 2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,023, 3. Miller (Austr./Ducati) -0,269, ...21. Abraham (ČR/Ducati) -1,760.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články