Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

MotoGP zavádí od příští sezony sprinty. Hloupý formát, hlásí Quartararo

K hlavnímu závodu a kvalifikaci přibude další položka v závodním víkendu. Od příští sezony se při všech Velkých cenách MotoGP pojedou sprinty. Dnes o tom informoval promotér mistrovství světa a Mezinárodní motocyklová federace (FIM).

Sprinty se pojedou vždy v sobotu, kdy by měly nahradit jeden trénink a dvacetiminutovou zahřívací fázi. Uskuteční se na poloviční počet kol než hlavní nedělní závod a budou se za něj udělovat poloviční body.

"Za dva roky s covidem jsme všichni museli hodně obětovat, aby šampionát mohl pokračovat. Teď přišel čas, abychom byli víc vidět v televizi a nabídli fanouškům lepší podívanou," řekl předseda FIM Jorgeho Viegase.

"Ještě však musíme s jezdci a týmy doladit některé detaily," přidal portugalský funkcionář s tím, že sprint nebude rozhodovat o pořadí na startu. "K tomu stále bude určená kvalifikace," prohlásil.

Proti zavedení sprintů se však okamžitě postavil úřadující mistr světa MotoGP Fabio Quartararo. Další jezdci zase uvedli, že s nimi nikdo podobné změny neprobíral. "Myslím, že to je hloupý formát," řekl Quartararo.

"Kdyby se jel čas od času jako ve formuli, tak by to mohlo být zajímavé. Ale každou sobotu... Spousta okruhů jako Assen nebo Mugello jsou fyzicky náročné a po závodech jsme naprosto vyčerpaní. Myslím, že není správné o tom rozhodnout a neprobrat to s jezdci. Alespoň mě se nikdo neptal," dodal Quartararo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články