Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

MotoGP představila kalendář na rok 2025. V Brně se pojede v červenci

Velká cena České republiky silničních motocyklů se v Brně pojede příští rok 18. až 20. července. Závod se do mistrovství světa vrátí po pěti letech. Předběžný kalendář zveřejnila Mezinárodní motocyklová federace, v Česku se uskuteční dvanáctý z dvaadvaceti závodů v seriálu.

Závody MotoGP na okruhu v Brně
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Věřím, že oznámení termínu fanoušky velmi potěší, jelikož se jedná o atraktivní letní datum uprostřed prázdnin. Přípravy intenzivně pokračují a jedním z dalších kroků bude spuštění předprodeje vstupenek," uvedl výkonný ředitel společnosti Automotodrom Brno Miroslav Bartoš. Zároveň apeloval na fanoušky, aby počkali na oficiální prodejní kanály.

Vedle návratu na Masarykův okruh je novinkou i zařazení Velké ceny Maďarska, která se pojede na okruhu u jezera Balaton koncem srpna. Šampionát začne nově na přelomu února a března v Thajsku a zakončí ho v polovině listopadu Velká cena Valencie. MS zavítá do 18 zemí, hned čtyřikrát se pojede ve Španělsku.

Návrat motocyklového MS do Brna byl oficiálně oznámen v srpnu. Naposledy se elitní světoví jezdci na Masarykově okruhu představili v roce 2020, poté závod ze seriálu vypadl kvůli nedostatku financí na zaplacení takzvaného zalistovacího poplatku. Promotérská společnost také požadovala opravu dráhy, na což neměl tehdejší majitel okruhu prostředky.

Zdroj
ČTK, MotoGP.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články