Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kornfeilovi se v druhé části rakouské kvalifikace nedařilo, Salač se do ní těsně nevešel

Český motocyklista jezdící v nejslabší kubatuře Moto3 nedokázal navázat na nadějný výkon z pátečního tréninku, kdy dojel pátý. V neděli v závodě Velké ceny Rakouska, jež hostí okruh ve Spielbergu, vyrazí do boje z 15. pozice. Druhý Čech a jeho týmový kolega Jakub Salač vyrazí z 20. místa, které se nachází v sedmé řadě. Z první části kvalifikace neprošel ani Karel Abrahám v nejsilnější kubatuře MotoGP.

Jakub Kornfeil na závodech v Brně
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

První letošní pole position si dokázal vyjet Ital Romano Fenati. Kornfeil, který v dopoledním třetím tréninku těsně uhájil na 14. místě postup přímo do druhé části kvalifikace, za ním zaostal o 1,023 sekundy. Dnes zajel v kvalifikaci 16. čas, po penalizaci jednoho ze soupeřů bude stát na roštu na 15. pozici. Před týdnem v Brně Kornfeil startoval z dvacáté pozice a v závodě skončil devátý. Stejné místo mu patří v průběžné klasifikaci mistrovství světa.

Trochu smůlu měl jeho kolega Salač, jemuž chybělo k postupu do druhé části kvalifikace 143 tisícin sekundy.

Karel Abraham v MotoGP  bude stát na 17. místě, tedy v šesté řadě. Z nejvýhodnější pozice vyrazí už jako nový rekordman nejsilnější třídy mistr světa Marc Márquez. Španělský jezdec vybojoval 59. pole position v kariéře a o jednu nechal za sebou slavného Australana Micka Doohana. Konkurenci na Red Bull Ringu navíc deklasoval v novém rekordu okruhu 1:23,027 s téměř půlsekundovým náskokem, a tak může pomýšlet na premiérové vítězství v Rakousku. V minulých dvou letech po triumfu v kvalifikaci skončil ve Spielbergu druhý. Rakouská GP je v aktuálním kalendáři jediným závodem, který Márquez ještě nevyhrál.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Rakouska silničních motocyklů

Moto3: 1. Fenati (It./Honda) 1:36,460, 2. Sasaki (Jap./Honda) -0,051, 3. Masiá (Šp./Honda) -0,229, ...16. Kornfeil -1,023,
20. Salač (oba ČR/KTM)
nepostoupil do druhé části kvalifikace.
Sasaki přijde na startovním roštu o 12 míst kvůli penalizaci za nebezpečnou jízdu v tréninku. Kornfeil po penalizaci dalšího jezdce odstartuje z 15. místa.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:23,027, 2. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,434, 3. Dovizioso (It./Ducati) -0,488, ...17. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Moto2: 1. Nagašima (Jap./Kalex) 1:28,718, 2. B. Binder (JAR/KTM) -0,073, 3. Čantra (Thaj./Kalex) -0,138.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články