Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kornfeil začal v Kataru pádem, ale v tréninku pak zajel druhý nejrychlejší čas

S velkým očekáváním jde do nové sezony světového šampionátu silničních motocyklů Jakub Kornfeil. Šampionát začne tradičně v Kataru už v neděli. V prvním volném tréninku kubatury Moto3 zajel pětadvacetiletý český závodník druhý čas a konečně začal naplňovat svá očekávání.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Kornfeil, který je nejzkušenějším jezdcem v nejslabší kubatuře šampionátu, byl od začátku testů spokojený s motocyklem KTM, který má v PürstelGP týmu pro sezonu k dispozici, ale příliš rychlé časy z různých důvodů v testech nezajížděl. Až dnes byl spokojený - o tři desetiny vteřiny rychlejší byl jen Romano Fenati z Itálie.  

V Kataru přitom začátkem týdne zakončil testy tvrdým pádem. "Bylo to ve velké rychlosti, úplně jsem zničil kombinézu. Nakonec je ale vše v pořádku, cítím trošku jen palec na ruce. I když výsledek mohl být mnohem lepší, myslím, že jsme dobře nachystaní," napsal na Facebook s odhodláním, že konečně ukáže, na co má. "Musím za to pořádně vzít," dodal a podle výsledků v úvodním tréninku to myslel vážně.  

Nováček v seriálu Filip Salač měl z devětadvaceti závodníků v tréninku pětadvacátý čas. A třetí český účastník šampionátu Karel Abraham skončil v královské kategorii MotoGP v úvodním tréninku na nedělní velkou cenu dvacátý. Nejrychlejší v MotoGP byl Valentino Rossi.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články