Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi zajeli v San Marinu nevydařenou kvalifikaci

Misano (San Marino) - Českým motocyklovým závodníkům v kategorii Moto3 se v kvalifikaci Velké ceny San Marina nedařilo. Jakub Kornfeil obsadil dvacátou příčku, navíc byl dodatečně kvůli porušení pravidel přeřazen až na poslední místo startovního roštu, Karel Hanika skončil ještě čtyři místa za ním. V minulém závodě seriálu mistrovství světa ve Velké Británii byl přitom Hanika druhý v kvalifikaci a Kornfeil skončil druhý v závodě. V kategorii MotoGP obsadil jediný český zástupce Karel Abraham 24. příčku.

Karel Hanika
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Během tohoto závodního víkendu si zkušenější z českého dua Kornfeil, který před dvěma týdny poprvé v kariéře vystoupil na stupně vítězů, stěžoval na problémy s motorkou. Na sociálních sítích si posteskl, že jeho tým neustále hledá nastavení poté, co dostal na svůj motocykl KTM nový rám a kyvnou vidlici. Navíc se při pátečních trénincích objevily také problémy se spojkou a motorem.

Technické potíže mohly být důvodem i jeho dodatečné diskvalifikace. Poté, co v kvalifikaci ztratil 1,214 sekundy na nejrychlejšího Eneu Bastianiniho z Itálie a měl startovat ze sedmé řady, byly jeho výsledky kvůli nespecifikovanému porušení technických pravidel zrušeny a Kornfeil byl pro nedělní závod přeřazen až na poslední 33. místo do jedenácté řady. Nezvykle až z osmé řady vyrazí Hanika, který v aktuální sezoně třikrát skončil v kvalifikaci na stupních vítězů. Za Bastianinim zaostal o 1,412 sekundy.

Kvalifikaci nejsilnější kategorie vyhrál Španěl Jorge Lorenzo, který je největším soupeřem lídra šampionátu Valentina Rossiho v boji o světový titul. Rossi vyrazí do závodu ze třetího místa, mezi Španěla a Itala se vklínil další španělský závodník Marc Márquez. Abraham, jenž v červnu podstoupil operaci vykloubeného palce na levé noze, odstartuje z osmé řady. Stejně jako před dvěma týdny v Silverstonu v kvalifikaci porazil jen domácího Alexe de Angelise.

Kvalifikace na Velkou cenu San Marina silničních motocyklů

Moto3: 1. Bastianini (It./Honda) 1:42,486, 2. Binder (JAR/KTM) -0,037, 3. Kent (Brit./Honda) -0,296, ...20. Kornfeil -1,214, 24. Hanika (oba ČR/KTM) -1,412.

Moto2: 1. Zarco (Fr./Kalex) 1:36,754, 2. Rins -0,002, 3. Rabat (oba Šp./Kalex) -0,100.

MotoGP: 1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 1:32,146, 2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,106, 3. Rossi (It./Yamaha) -0,212, ...24. Abraham (ČR/Honda) nepostoupil z první části kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články