Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kopecký znovu nestačil na Pecha. Lídr šampionátu opanoval i Valašskou rallye

Také ve druhém závodě mistrovství České republiky v automobilových soutěžích nechal úřadujícího šampiona Jana Kopeckého za sebou. Václav Pech zvítězil ve Valašské rallye před rivalem o pět sekund. Třetí skončil Filip Mareš, který za oběma jezdci zaostal o minutu. Pech si tak zopakoval triumf z Rallye Bohemia.

Václav Pech a Petr Uhel
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Pech s Kopeckým bojovali na Valašské rallye o prvenství od sobotního začátku, v čele ale byl neustále Pech, který vyhrál první rychlostní zkoušku. Tovární jezdec Škody se dokázal Pechovi startujícímu s čtrnáct let starým, ale výkonným speciálem WRC, přiblížit na devět desetin sekundy, na rychlých tratích jej ale nedokázal předstihnout.

"Od začátku do poslední rychlostky se jelo naprosto bez rezervy, bez kompromisu. Až na poslední jsem začal přemýšlet o vítězství, abychom o něj nepřišli. Ve spoustě zatáček tam byl vytahaný bordel, tak jsem se snažil dát si pozor, aby se mi to někam nesklouzlo," řekl nadšený Pech. Nebyl přitom schopen určit, kde se rozhodlo. "V tak těsném souboji to nedokážu říct. Stačí nepatrně více nadšení nebo tempo a čas je jiný," pokrčil rameny Pech.

Kopecký po druhé těsné porážce s Pechem zklamaný nebyl. "Za výkon, který jsme tu předvedli, se nestydím. Od prvního metru jsme jeli naplno, a když se podívám zpět, nenajdu žádné místo, kde jsme mohli jet rychleji. Možná o pár desetinek, ale ne o vteřiny," řekl Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Pecha uhájil triumf na Valašské rallye o pět sekund

Oba jezdce po Bohemce dělilo v průběžném pořadí sedm bodů, nyní jich je o dvanáct více. "Rozhodují výsledky jednotlivých etap, započítává se všechno. Může rozhodnout jeden výpadek. Pro vývoj šampionátu je důležité, abychom byli spolehliví a dojížděli," řekl Pech, jenž má ve sbírce stejně jako Kopecký sedm titulů.

Valašská rallye se měla původně konat v dubnu, kvůli pandemii koronaviru byla ale soutěž přeložena na srpen. A všichni startující se museli tentokrát vyrovnat s vysokými teplotami. "Vedro vysiluje, ale byli jsme připraveni. Fyzičku máme. I když je to nepříjemné, jsme schopni na vložce rozložit energii tak, abychom to v pohodě zvládli," řekl Pech. "Horko patří k létu, buďme rádi, že se Valaška vůbec konala. Závodů letos v Česku moc nebude, takže organizátorům patří obrovský dík, že závod uspořádali," doplnil Kopecký.

Podobně jako dvojice Pech–Kopecký bojovali o třetí místo Mareš s Janem Černým, které nakonec dělilo 2,7 sekundy. Pátý byl Miroslav Jakeš, šestý Petr Semerád. Třetím dílem mistrovství ČR bude na konci září Rallye Pačejov.

KOWAX rallye ValMez, druhý závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 1:11:14,6, 2. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) -5,3, 3. Mareš, Bucha (Škoda Fabia Rally2 Evo) -1:04,6, 4. Černý, Černohorský (Volkswagen Polo Gti R5) -1:10,5, 5. Jakeš, Machů -1:51,8, 6. P. Semerád, Hovorka (všichni Škoda Fabia R5) -2:15,7, 7. Von Thurn und Taxis, Ettel (Něm./Škoda Fabia Rally2 Evo) -2:49,1, 8. J. Jelínek, Ingr (Škoda Fabia R5) -3:56,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články