Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kopecký v Krumlově vyrovnal Krestův rekord, když ve finiši těsně předstihl Pecha

Rekord Romana Kresty v počtu vítězství v Rallye Český Krumlov je vyrovnaný. Postaral se o to tuzemský šampion v automobilových soutěžích Jan Kopecký. Ten tradiční závod ovládl posedmé. Pilot vozu Škoda Fabia Rally2 Evo rozhodl třetí závod mistrovství České republiky v poslední rychlostní zkoušce, v níž se dostal před Václava Pecha o 3,4 sekundy. Třetí skončil s minutovým odstupem Filip Mareš.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Kopecký vybojoval vítězství v poslední etapě Rallye Krumlov

Kopecký s Pechem se přetahovali o vedení od páteční úvodní erzety, po první etapě měl Kopecký v čele náskok 0,3 sekundy. Dnes jej v dopolední sekci měřených testů dokázal navýšit až na 7,6 sekundy. Pech startující s Fordem Focus WRC jej ale dokázal snížit a po předposlední erzetě se dostal na první místo. Do závěrečného testu "Rožmberk" odstartoval Pech s náskokem 2,6 sekundy, na Kopeckého ale na deseti kilometrech ztratil šest sekund a klesl na druhé místo.

"Po celodenním přetahování o desetiny a jízdě na hraně jsme věděli, že už nejde jet rychleji a že musíme zkusit něco vymyslet. Závěrečný test se od těch předchozích lišil mnohem rozbitějším povrchem, takže jsme těsně před startem pomocí nářadí v autě předělali nastavení vozu. Radikálně změkčený podvozek v úzké rozbité asfaltové koleji zafungoval a to nám přineslo vítězství," uvedl Kopecký.

Čtyřicetiletý Kopecký si upevnil vedení v průběžném pořadí MČR, do kterého se Pechovy výsledky nezapočítávají. Autoklub České republiky totiž jeho vůz zařadil do nově vzniklé divize 2. V MČR je průběžně druhý Mareš, třetí Dominik Stříteský, jenž obsadil na jihu Čech čtvrté místo.

Čtvrtým dílem domácího šampionátu bude Agrotec rallye Hustopeče v polovině června.

Rallye Český Krumlov, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:22:50,4, 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -3,4, 3. Mareš, Bucha (Škoda Fabia Rally2 Evo) -1:01,9, 4. Stříteský, Hovorka -1:20,2, 5. Březík, Krajča (všichni Škoda Fabia R5) -2:56,4, 6. M. Vlček, Skripová (Hyundai i20 N Rally2) -7:25,4, 7. Trojan, Jůrka (Škoda Fabia R5) -8:10,3, 8. Tarabus, Trunkát ( Peugeot 208 Rally4) -9:51,2.

Průběžné pořadí mistrovství republiky: 1. Kopecký 171, 2. Mareš 134, 3. Stříteský 87.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články