Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kopecký neměl na Valašské rallye konkurenci. Na soupeře získal víž než minutu

Jan Kopecký s navigátorem Pavlem Dreslerem potvrdili pozici hlavních favoritů na Valašské rallye a suverénním způsobem ji ovládli. Za vítězi úvodního závodu mistrovství České republiky skončila posádka Václava Pecha.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Kopecký vyhrál na Valašské rallye všech čtrnáct rychlostních zkoušek. Na domácích tratích ovládl již 24. závod v řadě. "Neměli jsme žádné problémy. Všechno fungovalo, jak má," řekl Kopecký spokojeně.

"Od nás se nečeká nic jiného než výhra a jsme rádi, že jsme to potvrdili. Navíc vyšlo skvělé počasí. Cesty byly zametené, takže to klouzalo podstatně méně než loni. Užili jsme si to," doplnil.

Úřadující mistr světa v kategorii WRC2 litoval, že se do souboje o vítězství nezapojili Pech a Koči. "Mohlo to být zajímavější," pousmál se Kopecký.

"Podle výsledků to sice vypadá jednoduše, ale ještě v sobotu to bylo těsné a rozdíl nebyl velký," uvedl Kopecký, který měl po první etapě v čele náskok 27 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Valašské rallye vládl Kopecký

"V neděli jsme náskok trochu zvýšili a užili si rallye. Nevím, jestli to bylo tím, že Honza zatáhl, nebo kluci zpomalili," doplnil jej navigátor Pavel Dresler.

Zatímco o vítězi nebylo pochyb, o druhé místo bojoval Pech se Slovákem Martinem Kočim. Jejich souboj rozhodly technické problémy Kočiho v předposledním testu, kdy ztratil téměř minutu a klesl na čtvrtou pozici. V závěru ho předstihl i Mareš.

"Byl to krásný závod. Celý víkend jsme se s Pechem tahali o druhé místo, už jsme se dostali před něj, ale při výjezdu z (posledního) servisu jsme cítili, že s autem něco je. Nedalo se udržet na cestě. Nevíme, co se stalo, ale museli jsme zvolnit," řekl Koči.

Již tradiční druhé místo za Kopeckým obsadil Pech, jenž ale uznal, že mu pomohly problémy slovenského soka.

"Musím upřímně říct, že jsem nečekal, že pojede tak rychle. Kdyby se jelo v regulérních podmínkách, tak by asi byl druhý on," řekl Pech.

Byl ale spokojený se zimním vylepšením svého fordu. "Auto je to výrazně lepší. Lépe se mi řídí, mohu být agresivnější. Cítíme se lépe," řekl.

Nadšený z umístění na stupních vítězů byl třetí Mareš, přestože si také byl vědom toho, že mu "spadly" do klína.

"V sobotu jsem se rozkoukával po zimě, ale postupně jsme přidávali na tempu a nakonec jsem se dostal ke třetímu místu, i když nám pomohly trable soupeřů. Určitě máme ještě na čem pracovat, abychom se zapojili do soubojů s nejlepšími," uvedl Mareš.

Výsledky Valašské rallye:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:31:29,6, 2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -1:05,1, 3. Mareš, Hloušek (Škoda Fabia R5) -1:42,6, 4. Koči, Mozner (SR/Škoda Fabia R5) -2:14,5, 5. J. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -2:20,6, 6. Kopáček, Rendlová (Škoda Fabia R5) -2:40,3, 7. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia R5) -2:47,7, 8. Grzyb, Wróbel (Pol./Škoda Fabia R5) -2:59,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články