Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fin Rovanperä vládl Rallye Bohemia, ujel i Kopeckému, ten ale opět vede šampionát

Poprvé startoval v České republice a hned vyhrál. Osmnáctiletý Fin Kalle Rovanperä triumfoval v Rallye Bohemia. Druhé místo za továrním jezdcem Škody obsadil jeho týmový kolega Jan Kopecký a vrátil se do vedení v průběžném pořadí mistrovství republiky a přiblížil se pátému titulu za sebou a sedmému vůbec. Třetí byl v pátém závodě seriálu Jan Černý.

Jonne Halttunen a Kalle Rovanperä
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Rovanperä, který vede i světový šampionát v kategorii WRC2 Pro, se vrátil do vedení Bohemie v první nedělní rychlostní zkoušce a už se tam udržel. Druhého Kopeckého porazil o 20 sekund, třetí Černý byl zpět o 1:09 minuty.

Stejně jako v sobotu závodníci i další den bojovali se složitými podmínkami, deštěm a místy mokrou vozovkou. V patnácté erzetě vypadl po havárii ze hry o přední umístění dosavadní lídr tuzemského šampionátu Filip Mareš a v dalším měřeném úseku jej následoval Jan Dohnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Bohemina ovládl Fin Rovenperä

Souboj Kopeckého s Rovanperäou se rozhodl v předposledním testu, ve kterém mladý Fin porazil zkušenějšího soupeře o 11 sekund a získal klíčový náskok. Z pohledu hodnocení mistrovství však Kopeckého druhé místo v absolutním pořadí mrzet nemuselo, Rovanperä totiž do českého šampionátu stejně jako čtvrtý Simon Wagner z Rakouska neboduje.

Závěrečným závodem českého šampionátu bude Barum Czech rallye Zlín, která se pojede 16. až 18. srpna.

Výsledky Rallye Bohemia:

1. K. Rovanperä, Halttunen (Fin./Škoda Fabia R5 Evo) 1:37:27,2, 2. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5 Evo) -19,7, 3. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia R5) -1:09,1, 4. Wagner, Stein (Rak./Škoda Fabia R5) -2:42,3, 5. Štajf, Havelková (Volkswagen Polo Gti R5) -3:07,7, 6. Jakeš, Machů (Škoda Fabia R5) -3:27,5, 7. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -5:02,6, 8. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia R5) -5:29,0.

Průběžné pořadí MČR: 1. Kopecký 221, 2. Mareš (Škoda Fabia R5) 190, 3. J. Černý 153.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články