Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dramatickou Rallye Šumava Klatovy těsně ovládl Pech, do čela MČR jde ale Kopecký

S trochou nadsázky měla Rallye Šumava Klatovy dva vítěze. Zatímco dramatické finále zvládl nejlépe Václav Pech a radoval se na jihozápadě Čech z celkového triumfu, s odstupem 3,5 sekundy druhý Jan Kopecký se pro změnu propracoval do čela průběžného pořadí mistrovství České republiky (MČR), neboť výsledky Pecha startujícího s vozem kategorie WRC se do hodnocení šampionátu nezapočítávají. Třetí skončil Dominik Stříteský.

Je nám líto, video expirovalo.
Pech odolal závěrečnému útoku Kopeckého a vyhrál Rallye Šumava Klatovy

Pech bojoval s Kopeckým o vítězství v 57. ročníku od úvodní páteční rychlostní zkoušky. O vedení přišel jen krátce v sobotu a v nedělním závěru dokázal odrazit útok dlouholetého rivala. Úřadující mistr a obhájce loňského prvenství snížil po předposlední erzetě ztrátu na Pecha na pět desetin sekundy, v závěrečném měřeném testu byl ale Pech rychlejší a nakonec vyhrál o 3,5 sekundy.

"Na poslední vložce nám vše vyšlo. Projeli jsme ji ideálně, jak jsem si to představoval, protože bylo mokro a trať hodně klouzala. Byl jsem rád, že jsme nikde nevylítli ven a dojeli do cíle," řekl Pech. Šestačtyřicetiletý pilot startující s vozem Ford Focus RS WRC vyhrál Rallye Šumava pošesté v kariéře a poprvé od roku 2019. V domácím šampionátu navázal na triumf z Valašské rallye.

Plzeňský jezdec přišel před rokem na Šumavě o možnou výhru v úplném závěru, kdy jej zastavily technické problémy. "Na loňský ročník si nevzpomínám," pousmál se Pech. "Mysleli jsme jen na současnost. Od začátku to byla s Honzou přetahovaná o každou desetinku, o každý metr. Být před poslední, patnáctikilometrovou rychlostkou ve vedení o půl sekundy, jet oba na mokru na suchých gumách a projet ji v takovém tempu, to je něco fantastického," dodal vážněji.

Kopecký útočí letos na jubilejní desátý mistrovský titul a posunul se do čela MČR před Filipa Mareše, jenž v sobotu havaroval. Mareš ale v neděli nastoupil do druhé etapy, ve které byl druhý, a udržel se alespoň na průběžně druhém místě seriálu.

Třetím závodem domácího šampionátu bude Rallye Český Krumlov 19. a 20. května.

Rallye Šumava Klatovy, druhý závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 1:21:06,0, 2. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia RS Rally2) -3,5, 3. Stříteský, Hovorka -53,2, 4. Březík, Krajča (všichni Škoda Fabia R5) -1:45,8, 5. Kopáček, Picka (Ford Fiesta R5) -3:57,8, 6. Cvrček, Prokorát (Škoda Fabia R5) -4:01,4, 7. Vlček, Kunst (Hyundai i20 R5) -4:32,0, 8. Trojan, Chlup (Škoda Fabia R5) -6:00,1.

Průběžné pořadí MČR: 1. Kopecký 108 b., 2. Mareš (Škoda Fabia Rally2 Evo) 72, 3. Březík 70.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články