Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bude to drama, říká Kopecký před Rallye Hustopeče a těší se na diváky

Třetí závod mistrovství republiky v automobilových soutěžích se jede v pátek a v sobotu v Hustopečích. Konečně budou u trati i diváci. V programu ČT Svět motorů Speciál řekl vedoucí závodník šampionátu Jan Kopecký, že se těší na diváky a čeká dramatické souboje s největšími konkurenty.

Martin Rada, předseda organizačního výboru, řekl, že na trať je už vstup bez větších omezení. "Jen když budou fanoušci blíž než dva metry od sebe, měli by mít respirátory," dodal. V dalších prostorech musí diváci splnit i všechna další nařízení: testy, potvrzení o očkování atd.

"Fanoušci jsou tu výjimeční, doufám, že se jich na trať dostane co nejvíc," věří Kopecký, který ještě loni jezdil v továrním týmu Škody. Nyní už se musí starat ve svém týmu o víc věcí, ale nevadí mu to.

"Tolik volných tréninkových hodin už nemám, protože mám hodně organizačních povinností, ale když mám čas, tak chodím běhat, protože fyzička je důležitá," vysvětluje úspěšný jezdec, který vyhrál oba předchozí závody mistrovství republiky: Šumavskou i Valašskou rallye.

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů Speciál: Kopecký před Rallye Hustopeče

"Těším se na to. Ta soutěž je výjimečná, tamní rychlostní zkoušky se nedají duplikovat nikde jinde v České republice," popisuje specifika. "Je to tam na cestičkách mezi vinicemi jedinečná atmosféra," dodal závodník hustopčského týmu.

Sedm dealerských továrních týmů Škody s osmi vozy tvoří silnou konkurenci v šampionátu. "Je to dobrý nápad Škodovky," říká Kopecký a dodává, že vozy jsou stejné. "Na motoru nemůžete dělat nic, takže vlastně jen nastavení podvozku podle každého závodníka. Tam je spousta drobných věcí, které mohou mít na výsledek zásadní vliv," vysvětluje.

Sám je spokojený s tím, jak jeho nový tým funguje podobně jako když jezdil za tovární tým Škody. "Ono to tak musí být, protože když chcete mít kvalitní výsledky, tak musíte mít kvalitního šoféra, spolujezdce i kvalitně připravené auto a my v týmu máme profíky."

A už se těší na start. "Budou tam Filip Marš, Honza Černý, Venca Pech – souboje budou určitě dramatické," říká Kopecký.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články