Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Milík před obhajobou triumfu ve Zlaté přilbě: Dostat se do finále a tam se uvidí

Obhajovat loňský triumf na Zlaté přilbě města Pardubic bude v neděli Václav Milík. Slavný závod se pojede už posedmdesáté. "Tahle sezona je tak trochu bláznivá, ale triumf budu chtít obhájit. Jenže obhajoba je těžší, bude to složité," přiznal závodník, který jezdí polskou, švédskou ligu i tuzemskou extraligu na ploché dráze.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Milík v této sezoně marně bojoval o postup do seriálu mistrovství světa. "Měl jsem strašně moc závodů, pár bylo dobrých, pár horších. Je to nahoru dolů, ale teď už snad vím, čím to bylo, a závodů už mám ke konci sezony míň, tak snad to bude lepší," věří jezdec, který považuje loňskou sezonu za svou nejlepší. "Byla dobrá od začátku do konce. Byl to můj sen, vyhrát doma v Pardubicích Zlatou přilbu, a ten jsem si loni splnil," dodal.

A jak vidí loňský vítěz slavný závod? "Největší boj je dostat se do finálové jízdy a ta je pak i o štěstí," vysvětluje. Ve finále se jede místo čtyř šest kol. "Ani mi nepřišlo, že je to o dvě kola delší," vzpomněl a dodal, že důležitý je tradičně start, protože na dráze, v níž se jezdí normálně ve čtyřech, jich tady pojede šest. "V první zatáčce je tu velká tlačenice, proto je důležité se soustředit na start a jet dopředu, abych se nemusel v té první zatáčce moc prát,"říká loňský vítěz. 

Milík ze slavných jmen soupeřů už nemá problém. "Už mi to přijde normální a nepřemýšlím o tom," řekl k soupeřům a hned se vrátil ke Zlaté přilbě. "Je to krásný závod, jeden z mála, který má svůj systém a je pro závodníka pěkný a zajímavý," dodal.  

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů speciál s Václavem Milíkem

Ale jako závodník v polské lize by musel dát přednost jí před závodem v Pardubicích, což však naštěstí nenastalo. "Kdyby se to krylo termínově, tak bych musel jet do Polska, ale mrzelo by mě to. V Pardubicích vždycky jedu rád, chci se tam ukázat," přiznal. 

Do závodu už zbývá jen pár dnů. "Chtěl bych si v Pardubicích ještě zatrénovat, ale dráha se moc nezměnila a motory mám skoro stejné, takže je od čeho se odrazit," řekl Milík. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články