Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Loprais na Dakaru zaútočí na ruské kamazy

Praha – Už prvního ledna startuje příští ročník slavné Rallye Dakar, na kterém budou tradičně závodit i čeští jezdci. S více než měsíčním náskokem vyrazily na rallye dvě posádky kamionů Tatra, které připravoval Loprais tým. V elitním speciálu Jamal uvidíme velkého favorita a synovce šestinásobného vítěze soutěže Aleše Lopraise, druhý kamion bude řídit dakarský nováček Tomáš Vrátný. Právě Vrátný se s ostatními členy českého zastoupení na slavné rallye podělil o své pocity a dojmy před nadcházejícím startem v pořadu Téma pro hosty na ČT4. 

Jednatřicetiletý Loprais letos zvítězil na Rallye Hedvábná stezka, v současnosti hlavním dakarském testu. "Byla to pro nás velká vzpruha. Loprais zkoušel nové auto, které se ukázalo jako správná volba," přibližuje vítězství Vrátný. "Tatru jsme dále zdokonalili a věříme, že na Dakaru dokáže potrápit ruské kamazy," dodal řidič, jehož cílem je hlavně závod dojet.  

Sám Loprais se jako favorit necítí. "My se jako favoriti necítíme, i když někde vepředu budeme chtít být. Uvidíme, jak to bude vypadat. O výsledku rozhodne štěstí. Přihlášeno je 77 kamionů a první desítka je neskutečně našlapaná. Chceme být vepředu, ale kde, to se uvidí až v průběhu ledna," řekl Loprais novinářům před odjezdem na Dakar. 

Trať nadcházejícího ročníku Rallye Dakar povede z Argentiny do Chile a nově do Peru, kde bude cíl. Právě na na nové etapy se Loprais těší. "Nedávno u nás byl komisař mezinárodní federace, který nám trošku referoval, co nás může čekat. Dakar bude těžší v píscích. Až do poslední etapy nebude nic jisté. Rozhodne se v Atacamské poušti. A to nám někdy svědčí, někdy ne. Až do poslední etapy budou obrovské duny, kde se dá hodně získat, nebo taky vše prokaučovat," poznamenal Loprais.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty Jiřího Zíty


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články