Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Loeb ovládl Finskou rallye a upevnil si vedení v MS

Jyväskylä - Osminásobný světový šampion Sébastien Loeb vyhrál již počtvrté za sebou, když potřetí v kariéře ovládl Finskou rallye, a upevnil si vedení v průběžném pořadí seriálu mistrovství světa.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Na rychlé šotolinové soutěži za ním skončil jeho kolega z továrního týmu Citroën Mikko Hirvonen, který je druhý i celkově. Třetí byl v osmém dílu sezony další Fin Jari-Matti Latvala, jednička Fordu.

Jediný Čech na startu Martin Prokop i v šestém letošním startu v MS bodoval, když skončil při své severské premiéře za volantem speciálu WRC devátý. Jezdec Czech Ford National týmu si potřetí připsal dva body, celkem jich má na kontě 38 a nadále je průběžně sedmý.

Osmatřicetiletý Loeb sice před startem Finské rallye prohlásil, že na náročných tratích v lesích nebude riskovat, ale nakonec vyhrál systémem start - cíl. Do čela rallye se dostal hned v prvním čtvrtečním měřeném testu a vedoucí pozici neopustil až do dnešního cíle.

Druhého Hirvonena, který dál čeká na první výhru v barvách Citroënu, porazil o šest sekund. Latvala za ním zaostal o 35 sekund. Devátou soutěží MS bude asfaltová Německá rallye, která se uskuteční od 24. do 26. srpna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články