Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Leclerc byl v Baku nejrychlejší i v kvalifikaci sprintu. Následují Red Bully

Charles Leclerc zajel na městské trati v Baku nejrychlejší čas také v kvalifikaci sprintu. Pilot stáje Ferrari porazil o 147 tisícin sekundy Sergia Péreze, třetí nejrychlejší čas měl Max Verstappen. Sprint startuje v 15:30.

Charles Leclerc
zdroj: ČTK / AP / Lisi Niesner

Rodák z Monte Carla navázal na triumf z páteční kvalifikace, v níž si zajistil pole position pro nedělní hlavní závod. Kvalifikace na sprint je v F1 novinka stejně jako to, že se pojede jako samostatný závod a nerozhodne o pořadí na startu pro neděli.

Leclerc zajel nejrychlejší čas 1:41,697 v úvodu závěrečné části kvalifikace, při druhém pokusu havaroval a poškodil přední přítlačné křídlo. "Trochu jsem na to tlačil a uklouzl mi zadek. Jsem ale spokojený, jak jsem odjel úvodní část, teď v tom musíme pokračovat," řekl Leclerc. "Musíme být ale realisté. V závodním režimu to může být jiné a zvlášť Red Bull se zdá být o kousek napřed. Uvidíme, budeme bojovat," doplnil.

Leclercův týmový kolega Carlos Sainz skončil pátý. Do první šestky se vešli také jezdci Mercedesu – George Russell byl čtvrtý, Lewis Hamilton šestý.

Úvodní část tzv. sprintového rozstřelu byla předčasně ukončena po nehodě Logana Sargeanta z Williamsu. Potíže měl také Pierre Gasly z Alpine, který začne z předposledního místa na dvacetičlenném roštu.

Ve sprintu bude bodovat osm jezdců. Vítěz získá osm bodů a každý další o jeden méně. Zkrácený závod se pojede na 17 kol.

Velká cena Ázerbájdžánu, závod mistrovství světa vozů formule 1:

Kvalifikace sprintu: 1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:41,697, 2. Pérez (Mex./Red Bull) -0,147, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,290, 4. Russell (Brit./Mercedes) -0,555, 5. Sainz (Šp./Ferrari) -0,590, 6. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,805.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články