Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Lacko dojel v prvním závodě třetí. Stejnou pozici drží na ME tahačů

Automobilový závodník Adam Lacko obsadil v dnešním hlavním závodě mistrovství Evropy tahačů v Mostě třetí místo. Ve druhé jízdě zaznamenal jezdec týmu Buggyra Racing osmou příčku a v průběžném pořadí šampionátu se propadl na bronzovou příčku. Nejvíce se daří Noru Norbertu Kissovi, který bral první a třetí místo.

Lacko před začátkem Czech Truck Prix doufal v déšť, přání se mu ale nevyplnilo. Nepřízeň počasí totiž provázela spíše závody dalších kategorií. Do hlavní bodované jízdy vyrazil Lacko po nepříliš vydařené kvalifikaci z třetí řady, na mokré trati se mu podařilo posunout se na 3. místo, ale Kisse s druhým Saschou Lenzem z Německa dojet nedokázal. V závěru se na osychající trati navíc musel bránit atakům Španěla Antonia Albaceteho.

"Kvalifikace byla sázkou do loterie a nám moc nevyšla. Místy byla trať suchá, jinde zase mokrá a nakonec z toho bylo šesté místo. Povedl se mi start do hlavního závodu a svedl jsem několik tvrdých soubojů, ze kterých resultovalo třetí místo. V závěru na mě sice Albacete tlačil, ale pohlídal jsem si správné brzdění i stopu a pozici se mi podařilo udržet," řekl Lacko.

Do druhé handicapové jízdy, do které startuje elitní osmička v obráceném pořadí, vyrazil Lacko opět ze třetí řady, krátce po startu ale klesl na 8. místo, na kterém i dojel. Opět se dařilo Kissovi, který se dokázal posunout na druhé místo a v posledním kole v tvrdém souboji předjel i Němce Andrého Kursima. Následně ale dostal penalizaci a propadl se na třetí místo. Druhý tak dojel další pilot Buggyry Teó Calvet z Francie.

"Klouzala mi spojka a byl problém na přední nápravě, kterou jsme neměli možnost odzkoušet. Takže už víme, co pro neděli změníme," řekl Lacko.

Mistrovství Evropy tahačů v Mostě:

1. jízda: 1. Kiss (Maď./MAN) 24:54,565, 2. Lenz (Něm./MAN) -0,651, 3. Lacko (ČR/Buggyra) -18,286, ...14. Kolocová (ČR/Buggyra) -1:14,004.

2. jízda: 1. Kursim (Něm./Iveco) 22:54,690, 2. Calvet (Fr./Buggyra) -5,210, 3. Kiss -9,028, ...8. Lacko -12,325, 16. Kolocová -36,235.

Průběžné pořadí ME: 1. Lenz 59, 2. Kiss 58, 3. Lacko 47.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články