Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kopecký vyhrál maďarskou Mecsek rallye a je v čele IRC

Pécs (Maďarsko) – Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál maďarskou Mecsek rallye, osmý díl seriálu Intercontinental rallye challenge, a díky druhé výhře za sebou se dostal se čela průběžného pořadí šampionátu. Kopecký porazil druhého Belgičana Thierryho Neuvilla jen o 0,8 sekundy, což je nejmenší rozdíl v historii seriálu.

Kopeckému však k úspěchu pomohla i nehoda Andrease Mikkelsena z Norska, který asfaltovou rallye, zařazenou poprvé v historii do kalendáře IRC, dlouho vedl. V třinácté rychlostní zkoušce, předposledním testu soutěže, však Mikkelsen havaroval a o vítězství poté svedli dramatický souboj Kopecký a Neuville.

Jezdec mladoboleslavské automobilky z něj nakonec vyšel vítězně a navázal tak na předešlý úspěch z Barum rallye. I ve Zlíně vyhrál po velké bitvě, na konci srpna porazil druhého Freddyho Loixe z Belgie o 1,2 sekundy.

"Určitě si zde zasloužil vyhrát Andreas, byl nejrychlejší ze všech. My jsme měli štěstí, i to je však k závodění potřeba. Nyní jsme v čele šampionátu IRC, což je velmi pozitivní do závěrečné fáze seriálu," uvedl Kopecký, jehož hlavním cílem pro letošní rok je šampionát vyhrát.

Kopecký momentálně vede průběžné pořadí s náskokem 17 bodů před Loixem. Do konečného hodnocení se však bude započítávat jen sedm z jedenácti výsledků, závěrečné dva podniky jsou navíc bodovány více.

Mecsek Rallye, osmý díl seriálu Intercontinental rallye challenge: 1. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia S2000) 2:00:06,7, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Peugeot 207 S2000) -0,8, 3. Loix, Miclotte (Belg./Škoda Fabia S2000) -1:00,0, 4. Bouffier, Panseri (Fr./Peugeot 207 S2000) -1:35,6, 5. Gassner, Gottschalk (Něm./Škoda Fabia S2000) -2:35,6, 6. Aschenbrenner, Pikóová (Maď./Mitsubishi Lancer Evo IX) -2:38,2. Průběžné pořadí IRC: 1. Kopecký 120, 2. Loix 103, 3. Hänninen (Fin./Škoda Fabia S2000) 98.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články