Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kolomý na Rallye Hedvábná stezka vyhrál další etapu a vede už o 11 minut

Astana – Martin Kolomý na Rallye Hedvábná stezka potvrdil výbornou jezdeckou fazónu. Český pilot tatry vyhrál čtvrtou etapu a upevnil si vedení v průběžném pořadí kategorie kamionů. Pilot týmu Buggyra Racing porazil na měřeném úseku v Kazachstánu Nizozemce Gerarda de Rooye s ivecem o 21 sekund, celkově před ním vede o více než 11 minut.

Martin Kolomý
zdroj: ČTK/PR autor: BUGGYRA media

Etapa o délce 420 kilometrů s přejezdem do kazašské metropole Astany se jela na bahně. Nejlépe se s těžkými podmínkami vypořádal Kolomý, který v letošním ročníku rallye vyhrál již druhou etapu.

"Připadám si jako doma v Milovicích, strašně tu prší a tatra je jak jedna velká bahnitá koule. Zatím se nám ale jede fajn a všechno funguje, jak má. Chce to vydržet a přežít do dun," uvedl Kolomý.

"Projíždíme hodně vody a skrytých děr, takže se snažíme jet na pohodu a zbytečně neriskovat. Je to fakt velmi nebezpečné a snadno se udělá chyba, která může být konečná. Když mi v cíli řekli, že jsme první, tak jsem byl překvapen, ale tak to v rallye občas je, že někdy míň je víc," dodal český jezdec.

V čele kategorie automobilů má Francouz Sébastien Loeb s peugeotem už více než hodinový náskok. Dosud druhý Stéphane Peterhansel klesl až na dvanácté místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články