Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

König v šampionátu superbiků na nejlepší neútočil

Do své premiérové kompletní sezony v mistrovství světa superbiků vstoupil český motocyklový jezdec Oliver König 22. místem v Aragonii. Dvacetiletý závodník se do nejsilnější třídy přesunul z kategorie Supersport 300 a superbiky si poprvé vyzkoušel při listopadovém debutu v závěrečném závodu sezony v Indonésii.

König dnes v Alcaňizu dojel jako předposlední z jezdců, kteří se dostali do cíle. "Je to určitě splněný úkol, se kterým je spokojený také tým. Bohužel ztráta je veliká, ale posouváme se. Můj pocit se zlepšuje, což je také důležité. V neděli bude potřeba zlepšit čas na kolo," uvedl v tiskové zprávě König, který na vítězného Brita Jonathana Reu ztratil 1:08 minuty.

König, jenž je ve dvaceti letech nejmladším účastníkem MS, do závodu po nepovedené kvalifikaci startoval z poslední 25. pozice. K bodované patnáctce českému jezdci na kawasaki chybělo přes půl minuty.

Úvodní díl šampionátu v Aragonii bude pokračovat v neděli dopoledním sprintem a odpoledním druhým klasickým závodem.

Úvodní závod mistrovství světa superbiků Alcaňizu (Španělsko):

První závod: 1. Rea (Brit./Kawasaki) 33:13,308, 2. Bautista (Šp./Ducati) -0,090, 3. Razgatlioglu (Tur./Yamaha) -5,416, ...22. König (ČR/Kawasaki) -1:08,037.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články