Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

König se na superbiky připravuje ve flat tracku, ten láká i další

Co je flat track? Jde o kombinaci ploché dráhy s motokrosem a supermotem. Sport, který v zámoří funguje už víc než století, se v Evropě i v Česku teprve dostává do povědomí. O víkendu odstartovalo dvěma závody mezinárodní mistrovství republiky v Divišově a na startu byl například i Oliver König, který jezdí světový šampionát superbiků. Vyhrál obhájce titulu a bývalý motokrosař Ervín Krajčovič.

Ten vládl všem jízdám, do nichž nastoupil. "Jdu do toho s pokorou, ale ten titul je určitě závazek výsledky zopakovat, ale uvědomuji si, že to nebude snadná práce,“ přiznal Krajčovič a závod mu to potvrdil. “Vypadá to snadně, ale finále bylo velké drama a byl jsem rád, když jsem viděl praporek před posledním kolem," svěřil se.

König skončil ve dvanáctičlenném finále čtvrtý, ale spokojený. "Je to za mě super příprava. Rossi i další kluci jezdí na flat tracku, takže jsem s tím začal loni taky. A ty závody jsou skvělé," vysvětloval dvacetiletý König, jak se k tomuto sportu dostal.

I pro svoji hlavní disciplínu na silniční motorce si z toho něco vezme: "Je to cit s plynem a kontrola zadního kola, což je na velké superbikové motorce hodně potřeba. Ona jezdí vlastně pořád v driftu, takže si myslím, že to přinese svoje ovoce," věří talentovaný závodník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sezona flat tracku v Česku odstartovala

"Byl tu hlavní hvězdou závodu a předváděl krásné souboje. Bylo pěkné na to koukat," konstatoval Pavel Pučko, manažer národního týmu v tomto sportu. Přiznal, že se bál, aby se König nezranil. "Měl jsem z toho obavy, bavili jsme se o tom, ale dospělý je, chvíli už to jezdí, je to pro něho přínosné a je sám schopný zhodnotit, co je pro něho riziko, a co ne," dodal manažer.

Ten čeká, že by se tu postupně mohly objevit i další hvězdy příbuzných sportů. "Vím, že třeba Filip Salač trénuje na flat tracku a další silničáři k tomu nebudou mít daleko," dodal s tím, že Česko je jednou ze zemí, kde se v Evropě pořádá asi nejvíc závodů ve flat tracku.

Na startu byla i velká postava tuzemského supermota Pavel Kajgr. "Lákalo mě si to vyzkoušet a teď jsem dostal nabídku, jsem strašně zvědavý, jak to bude fungovat," přiznal před závodem, v němž nakonec na stupně vítězů nedosáhl.

V Divišově startoval i Jan Halbich, zkušený jezdec silničních závodů. "V roce 2017 mě kluci ukecali, ať s nima jedu závod, a začalo mě to bavit. Když mám čas, tak se sklouznu," řekl s tím, že ale z časových důvodů nepojede všechny závody šampionátu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články