Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Klymčiw: Mám potíže s kotníkem, ale dá se to přežít

Salta (Argentina) - Zatím čtyřiadvacáté místo drží na Dakaru motocyklista Ondřej Klymčiw. Za vysněným umístěním v elitní dvacítce sice mírně zaostává, avšak věří, že se i přes poraněný kotník mezi nejlepší ještě posune.

Ondřej Klymčiw
zdroj: ČTK/AP autor: Juan Karita

"Mám potíže při jízdě ze sedla a brzdění, ale dá se to přežít," uvedl Klymčiw. "Nedaleko Jujuy jsem trochu pustil ze zřetele itinerář a to se mi nevyplatilo. Byla tam rychlá esíčka, ale já jel rovně a trefil něco tvrdého. Můj kotník to moc neocenil," popsal nehodu. I přesto, že není zcela fit, zvládl následné maratonské etapy bez asistence a posunul se až na průběžné 23. místo. V sobotu si o jedno místo pohoršil, ale pořadí na rozhraní elitní dvacítky je hodně vyrovnané. Na devatenáctého Adriena Metga z Francie Klymčiw ztrácí necelých pět minut.

"Věřím, že den klidu kotníku prospěje, můj tým pro to udělá maximum. Uvidíme, jak to potom půjde dál, ale můžete se spolehnout, že do toho dám všechno a pojedu naplno," podotkl Klymčiw, který před rokem při dakarské premiéře skončil dvacátý. A letos je prý připraven mnohem lépe. "Čím delší etapa a čím horší podmínky, tím pro mne paradoxně lépe," řekl třicetiletý motocyklista.

Letos Klymčiw navíc v Jižní Americe startuje s podporou továrního týmu Husqvarna. "Je to obrovská pomoc pro mne i můj tým. Odpadá nám spousta starostí, máme špičkový servis, samozřejmě je výborně postaráno i o motorku. Můžeme se tak soustředit vyloženě na výkon," pochvaloval si spolupráci s předním výrobcem motocyklů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články