Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Italskou rallye vyhrál Ogier, Prokop dojel s bolavými zády šestý

Cagliari - Francouzský mistr světa Sébastien Ogier vyhrál Italskou rallye a v šestém letošním závodu dosáhl na čtvrté vítězství, kterým si pojistil vedení v šampionátu. Martin Prokop vybojoval s bolavými zády šesté místo a bodoval počtvrté za sebou. Rallyeový šampionát bude pokračovat za tři týdny v Polsku.

Ogier s volkswagenem převzal vedení na Sardinii v závěrečné sobotní rychlostní zkoušce. Dosavadní lídr Fin Jari-Matti Latvala musel měnit kolo u svého wolkswagenu a nabral dvouminutovou ztrátu.

Manko Latvala ze všech sil stahoval, vyhrál dvě ze čtyř rychlostních zkoušek, ale třetí příčku už nevylepšil. Stříbrnou pozici uhájil o necelých deset sekund Ogierův týmový kolega Nor Mads Östberg.

Je nám líto, video expirovalo.
Rally Itálie

"Je to úžasný pocit. Museli jsme hodně tlačit na pilu, byl to náročný víkend," řekl Ogier po šotolinové rallye, kterou provázelo velké horko.

Prokop byl vzhledem k problémům s krční páteří za šesté místo rád. "Jen jsem chtěl už dokončit závod a odvézt si body," přiznal český jezdec za volantem fordu. "Byl to náročný den s bolavými zády a kupou brufenu. Jen nalézt do auta byl očistec," dodal.

Italská rallye, šestý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 4:02:37,8, 2. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Citroën DS3) -1:23,1, 3. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:32,8, 4. Mikkelsen, Flöene (Nor./Volkswagen Polo R) -2:39,3, 5. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS) -4:41,8, 6. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -6:05,3.

Průběžné pořadí MS (po 6 z 13 závodů): 1. Ogier 138 b., 2. Latvala 105, 3. Östberg 66, 4. Mikkelsen 63, 5. Hirvonen (Fin./Ford Fiesta RS) 40, 6. Evans 36, ...9. Prokop 30.

Pořadí týmů: 1. Volkswagen Total I 227 b., 2. Citroën 109, 3. M-Sport Ford 78, 4. Volkswagen Total II 64, 5. Hyundai 57, 6. Jipocar 32.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články