Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hirvonen zvyšuje ve vedení Polské rallye náskok

Mikolajki (Polsko) - Finský jezdec Mikko Hirvonen s fordem se blíží vítězství v Polské rallye a tím i průběžnému vedení v seriálu mistrovství světa. Při premiéře v Polsku mu pomohla páteční nehoda největšího soupeře a úřadujícího šampiona Sébastiena Loeba. Ten sice v závodě pokračuje, ale bez šance na přední umístění. V pátek Loeb narazil do pařezu, a etapa tak pro něj skončila. Na základě pravidla superrallye dostal dvacetiminutové manko, z něhož během dnešních šesti většinou vítězných erzet druhé etapy ukrojil 40 sekund. Během měřených úseků zkouší různá nastavení vozu a snaží se pomoci svému týmu alespoň v pořadí značek.

O prvenství však bojují na trati plné kamenů jiní. Hirvonen postupně najel na týmového kolegu Latvalu 12 sekund. S mankem dalších 26 sekund jezdí na třetím místě Dani Sordo na citroënu. 

V redukovaném pořadí takzvané juniorské kategorie je stále třetí Martin Prokop s půlminutovou ztrátou na Nizozemce Kevina Abbringa. "Nejsem rád, protože jsem se snažil jet, co to šlo. Na rychlých erzetách ztrácíme na jeho clio moc, má lepší motor," posteskl si Prokop.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články