Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hankocyová se soustředí na start v prestižním závodě Manx Grand Prix

Brno - Nová motorka, nové cíle. Veronika Hankocyová se chce představit v závodě na britském ostrově Man, kde se jezdí prestižní Manx Grand Prix. Start by pro ni byl výzvou, neboť se na ostrovním podniku moc ženských závodnic neobjevuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Hankocyová z Indy Racing Teamu se chce představit v závodě na ostrově Man

Letošní sezona nebyla pro Indy Racing Team zrovna tou nejlepší. Stará technika, odchod klíčového sponzora a zranění Michala Dokoupila - to vše teď může být zapomenuto. Tým získal nového partnera, motorky i cíl: být ještě konkurenceschopnější i těm nejlepším ostrovním jezdcům.

"My jsme se rozhodli, že si ty motorky sami zajedeme v provozu a přes zimu přijde první krok, kdy budeme motorky přestavovat na závodní," nastínila plány Veronika Hankocyová, závodnice IRT.

Šestistovka od Kawasaki je pro Hankocyovou zatím nejsilnější motorkou, na které bude závodit. A má s ní velké plány: účast v závodě na britském ostrově Man, konkrétně Manx Grand Prix, který je považován za předstupeň slavné Tourist Trophy, na kterém bude opět startovat zkušenější Dokoupil.

"Teď mám příležitost už testovat a příští rok je pro mě výzva Manx, protože z Čech tam zatím žádná holka nebyla, ono vůbec tam nejezdí moc ženských. Takže to beru jako velkou výzvu," uvedla Hankocyová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články