Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hanika je po zranění v pořádku, ale návrat do seriálu MS je zatím daleko

Cesta Karla Haniky zpátky na výsluní motocyklového sportu se komplikuje. Dvaadvacetiletý talent, který v roce 2013 vyhrál Red Bull Rookies Cup, což je líheň budoucích hvězd pro mistrovství světa silničních motocyklů, ale poté se neprosadil v kategorii Moto3 světového šampionátu, dokončí tuhle sezonu v seriálu vytrvalostních závodů.

Sport
zdroj: ČT4

Vytáhlý Moravák se zranil krátce poté, co se dohodl na krátké spolupráci s italským týmem v MS superbiků Guandaliani Racing a v Americe týmu hned přinesl ve dvou závodech první body. Pak ale přišel při tréninku těžký pád, který odskákala klíční kost, takže další závod v superbiků v Missanu už nestihl a poté se nedohodl s vedením týmu Guandaliani na podmínkách. Na jeho místo, které přebral po Ondřeji Ježkovi, nastoupil další český jezdec – zkušený Jakub Smrž.

"Chtěli jsme určité podmínky, aby dávaly smysl a přinesly lepší výsledky, ale nedohodli jsme se," komentoval Hanika jednání s vedením italského týmu.

Jak tedy vypadají další plány velké motocyklové naděje, které komplikovanou zlomeninu klíční kosti připomíná už jen velká jizva na rameni? "Už je to v pohodě. Hybnost omezenou nemám," konstatoval Hanika, ale přiznal, že před dvěma týdny, kdy poprvé po operaci závodil v Suzuce v seriálu vytrvalostních závodů, rameno ještě cítil.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanika uspěl v Laguna Seca

Dodnes vlastně neví, proč k jeho pádu došlo, a už po tom ani nepátrá. "Asi to bylo všechno dohromady, podmínky, které tam byly, na motorce jsem seděl poprvé, a staré gumy,"vzpomíná na karambol, který ho hodně překvapil a jehož příčinu už nezjistí.

V příští sezoně bude dál startovat v seriálu vytrvalostních závodů, ale chtěl by se posunout i do šampionátu superbiků nebo supersportů. "Jednáme s některými dalšími týmy, které se účastní těchhle šampionátů," popisuje mladý jezdec současnou situaci. A jak vidí případný návrat do světového šampionátu MotoGP? "To zatím určitě ne," uzavřel rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články