Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hamilton těsně předčil Rosberga a v Mexiku vybojoval pole position

Mexiko – Pouhých 254 tisícin sekundy rozhodlo o vítězi kvalifikace na nedělní Velkou cenu Mexika. Souboj stájových kolegů z Mercedesu nakonec vyhrál britský pilot Lewis Hamilton před lídrem šampionátu Nicem Rosbergem. Druhou řadu zaplní jezdci Red Bullu. Třetí čas totiž zajel Nizozemec Max Verstappen, čtvrtý Australan Daniel Ricciardo. 

Lewis Hamilton během kvalifikace v Mexiku
zdroj: REUTERS autor: Henry Romero

Hamilton dosáhl desátého kvalifikačního vítězství v sezoně a 59. v kariéře. Trojnásobný světový šampion má šanci snížit manko na vedoucího Rosberga, na druhou stranu však může německý pilot už po nedělním závodě slavit zisk premiérového titulu.

"Zítra prostě odvedu svou práci, tak jako minulý týden v Austinu," řekl Hamilton, jenž se minulou neděli udržel ve hře o titul vítězstvím ve Velké ceně USA.

Rosberg má totiž tři závody před koncem k dobru šestadvacet bodů a bude mistrem světa, pokud v Mexiku vyhraje a Hamilton skončí nejlépe desátý.

"Lewisovo rychlé kolo bylo skvělé, ale pole position není všechno. Jsem v první řadě, takže mám stále velkou šanci závod vyhrát," řekl vicemistr světa z předchozích dvou sezon Rosberg.

Kvalifikace na Velkou cenu Mexika, závod mistrovství světa vozů formule 1

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:18,704, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,254, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,350, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,429, 5. Hülkenberg (Něm./Force India) -0,626, 6. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,672, 7. Vettel (Něm./Ferrari) -0,677, 8. Bottas (Fin./Williams) -0,847, 9. Massa (Braz./Williams) -1,328, 10. Sainz (Šp./Toro Rosso) -1,674.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články