Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zahraniční média: Räikkönen byl v Melbourne nejchytřejší

Melbourne - Kimi Räikkönen vybojoval s vozem Lotus 20. vítězství v kariéře v úvodním závodu mistrovství světa formule 1 v Melbourne. To hlavně díky taktice dvou zastávek v boxech. "Byl nejchytřejší ze všech," konstatoval list The Australian. "Iceman to všem vypálil. Počasí změnilo Velkou cenu v loterii. Rozhodly gumy," napsal The Age s odkazem na Finovu přezdívku. Jak australská, tak evropská média ocenila chytrost finského pilota.

Kimi Räikkönen
zdroj: ČTK/AP autor: Rob Griffith

Pije, kouří, přesto vyhrává, napsal po vítězství Kimiho Räikkönena německý list Bild. "Jak nebezpečný bude finský pohodář pro Vettela?" reagoval deník na překvapivý výsledek Velké ceny Austrálie, v níž obhájce titulu z předchozích tří sezon Sebastian Vettel dojel po startu z pole position na třetím místě.

"Fintastické! Tohle byl nejlepší závod formule 1, co se kdy v Albert Parku jel," uvedl australský Sunday Herald ke Grand Prix, během které se v čele vystřídalo sedm různých jezdců.

V Německu zavládlo po třetím místě Vettela za Räikkönenem a Španělem Fernandem Alonsem trochu zklamání. "Konec Vettelových kouzel," napsal Abendzeitung. Podle Süddeutsche Zeitung vyhrál "šetřič pneumatik". "První závod v Melbourne ukázal, že se ve formuli 1 pořád může zrodit překvapení. Räikkönen byl za svou citlivou jízdu odměněn, pro Alonsa s Vettelem to bylo lehké zklamání," uvedl list.

Velká cena Austrálie v Melbourne
zdroj: isifa/newspics

Gazzetta dello Sport však zaznamenala, že Vettel nebral porážku nijak tragicky. "Na jeho místě by jiní truchlili, ale on ne. Nástupce Michaela Schumachera je připraven na náročnou sezonu. Zraje a tři tituly mu dodávají jistotu," napsal italský deník.

Italské noviny si pochvalují úspěšný začátek Ferrari, které díky Alonsovi a čtvrtému Felipemu Massovi vede Pohár konstruktérů

Zato nepovedené úvodní vystoupení McLarenu provází v Británii skepse. Jenson Button konstatoval, že se současným monopostem je bez šancí na vítězství. "Šokovaný Jenson přiznal, že bez radikálních změn to nepůjde," komentoval Daily Mirror rozčarování exmistra světa z devátého místa a více než minutové ztráty na Räikkönena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články