Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítězná aura Leclerca ve virtuální F1 je minulostí. V Brazílii kraloval Albon

Po dvou triumfech v online závodech formule 1 za sebou našel Charles Leclerc přemožitele. Pilot Ferrari totiž obsadil na virtuálním okruhu Interlagos v Brazílii "až" třetí místo, vyhrál thajský jezdec Alexander Albon z Red Bullu.

Alexander Albon
zdroj: AP autor: Eric Gay

"Úplně jsem se třásl, měl jsem v sobě spoustu adrenalinu. Na simulátoru jsem měl větší strach než ve skutečnosti. Tlak byl neskutečný," popsal Albon, který během 36 okruhů svedl s Leclercem několik těsných soubojů.

Monacký pilot byl přeřazen na třetí místo po třísekundové penalizaci, druhý skončil George Russell z Williamsu. "Stejně jsem si to skvěle užil," řekl Leclerc, jenž s herním volantem ovládl předchozí Grand Prix v Melbourne a Šanghaji.

Na jedenáctém místě dojel při své on-line premiéře mezi elitou devatenáctiletý David Schumacher, syn bývalého jezdce F1 Ralfa Schumachera a synovec legendárního Michaela.

Brazilská Grand Prix byla už čtvrtým dílem seriálu, který fanouškům zpestřuje současnou pauzu způsobenou pandemií koronaviru. Závody se konají v termínech, v nichž se podle původního kalendáře mělo jet i ve skutečnosti, a to pokud možno na stejné trati. Tento víkend byla v sice v reálu v plánu nizozemská Velká cena, ale protože okruh v Zandvoortu v počítačové simulaci F1 2019 není, zastoupilo ho tradiční Interlagos v Sao Paulu.

Letošní sezona formule 1 ještě kvůli šíření nemoci COVID-19 nezačala, úvodních deset závodů už bylo zrušeno nebo odloženo. Pojede se nejdříve 5. července bez diváků v Rakousku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články