Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vedení F1 hledá alternativy ke zrušeným závodům. Intenzivně se jedná s Portimaem

Že by se do kolotoče F1 vrátila portugalská Velká cena? Provozovatel okruhu v Portimau potvrdil, že jedná s vedením formule 1 o možnosti uspořádání závodu mistrovství světa. Rozhodnutí o případném návratu Velké ceny Portugalska, která se naposledy jela v roce 1996 v Estorilu, by mělo padnout v červenci.

Max Verstappen
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

Letošní sezona formule 1 měla původně odstartovat v březnu, ale kvůli pandemii koronaviru byl začátek posunut na červenec. Šampionát kvůli nákaze covid-19 přišel také o několik závodů včetně první Velké ceny Vietnamu nebo Velké ceny Nizozemska, která se měla jet po 35 letech.

Zkrácený ročník formule 1 by měl odstartovat 5. července v Rakousku a týden nato se na okruhu ve Spielbergu pojede znovu. Pak se šampionát přesune do Maďarska, následovat budou dva závody v Silverstonu a Velké ceny Španělska, Belgie a Itálie v Monze, kde by se mělo jet 6. září.

Do seriálu by se letos ráda zapojila i Šanghaj, kde se původně mělo jet 19. dubna. Vedení čínského velkoměsta nyní přišlo s návrhem uspořádat na zdejším okruhu dva závody za sebou podobně jako v Rakousku. "Ještě nepadlo žádné rozhodnutí. Také bude samozřejmě záležet na tom, zda bude koronavirus pod kontrolou," řekl v rozhlasovém pořadu šanghajský radní pro sport Sü Pin.

Je nám líto, video expirovalo.
Virtuální sérii F1 vyhrál Russell

Vedení šampionátu zatím oznámilo jen úvodních osm závodů sezony, ale doufá, že nakonec se jich podaří odjet 15 až 19 z původních 22. Jedním z nich by mohla být i Velká cena Portugalska. "Jsme se zástupci formule v kontaktu a intenzivně jednáme," uvedl mluvčí okruhu v Portimau.

"Nic není potvrzené, ale máme ověřeno, že hodně stájím by se závod v Portugalsku líbil, a my pro to uděláme všechno. Jsme volbou, která se líbí každému. Ať už jde o trať, zázemí, které umožňuje dodržování nařízených odstupů, klima, hotely nebo skutečnost, že Portugalsko covid-19 příliš nezasáhl," dodal mluvčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články