Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Osobností roku podle FIA je rekordman Hamilton

Lewis Hamilton, sedminásobný mistr světa formule 1, získal při vyhlášení cen Mezinárodní automobilové federace (FIA) hlavní cenu pro největší osobnost roku. Galavečer se podobně jako v jiných sportech konal kvůli koronavirové pandemii on-line.

Lewis Hamilton oslavuje své 92. vítězství v F1
zdroj: ČTK/AP autor: Jose Sena Goulao

Pětatřicetiletý Hamilton zároveň dostal cenu prezidenta FIA společně s Michaelem Schumacherem, jehož rekordy letos vyrovnal a překonal. Britský pilot Mercedesu má stejně jako legendární Němec sedm mistrovských titulů a s 95 vyhranými Velkými cenami je nejúspěšnějším jezdcem historie.

Hamilton také získal cenu Italského autoklubu za výkony ve třech letošních Grand Prix na italském území. Světový šampion vyhrál v Imole a Mugellu, v Monze byl sedmý a na všech třech okruzích zajel nejrychlejší kolo.

Prezidentskou cenu dostali také traťoví komisaři a členové lékařského týmu na okruhu z Bahrajnu, kteří pomohli Francouzi Romainu Grosjeanovi z hořícího monopostu.

Nováčkem roku byl vyhlášen Japonec Juki Cunoda, jenž bude v příští sezoně jezdit ve formuli 1 za tým Alpa Tauri. Finský veterán Kimi Räikkönen zase vyhrál fanouškovskou anketu o nejlepší akci roku za vynikající úvodní kolo v Portugalsku, během něhož předjel deset soupeřů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články